CURSUS GESTART


Deze cursus is inmiddels gestart

De cursus die je hebt aangeklikt is inmiddels van start gegaan. Klik via onderstaande button naar het huidige cursusaanbod en schrijf je in!

Reviews

Een heerlijke vakantie, waarin ik heb leren zwemmen op een heel nieuwe manier. Fijne locatie, rustig zwembad en aan de zee, dus alle mogelijkheden om tussendoor te oefenen. Fijne lessen met veel persoonlijke aandacht. Ik dacht dat ik twee uur zwemmen zwaar zou vinden, maar met het aanleren van deze techniek is het heerlijk.

- Floortje (zwemvakantie)

Super goede manier om op ontspannen wijze te leren crawlen. Top!

- Hester

Aanrader! Een heel fijne cursus borstcrawl-basis in Utrecht! Goede docenten leren je in een heel persoonlijke aanpak een bijzondere manier van zwemmen. Ik hoop in een vervolgcursus de borstcrawl echt verder te leren beheersen.

- Manon

Met als doel mee te kunnen doen met een kwart triatlon kwam ik met mijn diploma A uiteraard direct tot de conclusie dat mijn zwemmen aan een verbeterslag (letterlijk) toe was. Via Swim in Balance heb ik de basis gelegd om dit te gaan doen met de Shaw methode borstcrawl. In de cursus kreeg je echt persoonlijke aandacht en ontzettend veel sturing en coaching om ook de details te verbeteren en steeds makkelijker, sneller, relaxter te kunnen zwemmen. De lessen zijn fijn opgebouwd; je leert stapsgewijs en krijgt steeds weer nieuwe “aha”-momentjes, op een snel en goed bij te houden tempo. Nu is het simpelweg een kwestie van oefenen en conditie opbouwen. De basis is er in ieder geval; daarvoor, dank!

- Andreas

Het is echt ontzettend leuk om bij Swim in Balance vlinderslag te leren. De oefeningen zijn speels en prettig om te doen. Drijven als een krokodil, onder water ‘golven’ als een zeemeermin. Aanrader!

- Evelyn

Ik heb veel geleerd in korte tijd! Ik zou de lessen bij Swim in Balance aan iedereen aanraden die graag beter wil leren zwemmen.

- Ivar

Al jaren trek ik baantjes. Schoolslag zoals we die hebben geleerd op… school. Toen ik mezelf eindelijk borstcrawlles gunde bij een traditionele docent, die werkt met plankje, Zoomers en instructies roepen vanaf de kant en je alle bewegingen tegelijk laat maken, viel me dat nogal tegen. Ik was en bleef een spartelend hondje met verzuurde spieren. Die methode is niks voor mij. Ben na 2 lessen gestopt. Hij meldde en toonde vanaf de kant dat mijn schoolslag beter kan, wat ik opsloeg maar waar ik verder niks mee deed. Toen ik Swim in Balance onder ogen kreeg, sprak dat me meteen aan. Ik weet wat Alexander Techniek is. Dat hielp ook. Maar dit voelde meteen als dé methode voor mij. Ik was misschien toch niet kansloos! Heb nu de borstcrawlbasiscursus gedaan en ga verder met level 2 en schoolslag. Want banen trekken met die laatste slag trekt nu te veel aan mijn onderrug. En ‘ik spaar ze allemaal’. Uiteindelijk wil ik alle slagen bij Swim in Balance aangeleerd krijgen.

- Hieke

Net de borstcrawl lessen gevolgd in Zandvoort. Zeer prettige zwemles en goede docente; alles wordt heel rustig besproken en direct geoefend. Af en toe ook gelachen. Moest eerst nog even over mijn onderwater angst heen. Maar met de juiste (ter plekke gekochte) zwembril, lukte dat verrassend snel. Nu is het een kwestie van veel oefenen.

- Gertrude

Toen ik de eerste keer naar de cursus ging, vond ik dat erg spannend. Maar dat was al gauw over: wat heb ik daar veel geleerd! Met mijn leeftijd( 67 jaar) dacht ik ‘dat wordt niks’ maar na 6 weken lessen heb ik heel veel geleerd. Het systeem van ademhalen, ontspannen en de uitlijning van je nek gaf me veel vertrouwen. Het geeft je rust in het water. Goede instructeurs, heel veel geleerd. Ik hoef nu niet meer op de kant te blijven en toe te kijken, wat tot nu to zo was omdat ik op jonge leeftijd verdronken was. Je bent nooit te oud om te leren. Deze zwemmethode is echt een aanrader.

- Harry (cursus Water Confidence)

Heel fijne cursus! Je leert de borstcrawl stap voor stap met heel goede uitleg en oefeningen. Het is een techniek die heel goed is voor je lichaamshouding en heel leuk om te doen.

- Christine

Met een gescheurde binnenste knieband zat schoolslag zwemmen er voorlopig niet in. Mooie aanleiding om de borstcrawl te leren bij Swim In Balance. Prettige lessen in kleine groepen en de docent neemt je stap voor stap mee in de nieuwe slag, in een zwembad waar je kunt staan. Daardoor kun je ontspannen oefenen. Zeker een aanrader, ik vond het ontzettend leuk om na 40 jaar weer eens zwemles te hebben. Belangrijk dat je tussen de lessen door tijd neemt om te oefenen en voor wat betreft de borstcrawl is het handig om direct aansluitend de vervolgcursus te doen.

- Kim

This is a great course to give you confidence and bring you further in your quest to master front crawl. Small group and can be tailored to wishes and needs of the participants. Thoroughly enjoyed the lessons and look forward to learning breast stroke next time as the method in which the lessons are taught is a perfect combination of technique, tips and giving you confidence to continue. Great teachers with lots of knowledge and patience Thanks!

- Sarah

Als je angsten hebt voor water, dan is dit een fijne manier om er door heen te komen.

- Mirjam

Na 3 zwemcursussen (schoolslag en borstcrawl 1 en 2) kan ik zeggen dat ik fan ben van Swim in balance. Met een goede opbouw van de lessen, veel persoonlijke aandacht en in een leuke, ontspannen sfeer heb ik 2 hele fijne zwemslagen geleerd. Ik kom zeker nog eens terug!

- Barbara

Door de cursus Water confidence durf ik onder water te zwemmen en raak ik niet meer in paniek als ik vanaf de waterglijbaan onder water kom. Nu kan ik met mijn dochter samen oefenen voor haar diplomazwemmen en hebben we plezier met ringen vanaf de bodem opduiken. Ik ben blij dat ik jullie gevonden heb en deze stap heb gezet. Heel erg bedankt.

- Emmy

Ik heb de cursus water confidence gevold en dit heeft mij enorm geholpen om mij veilig te laten voelen in water. Wel zou ik aanraden voor het aan te schaffen van deze cursus even te bellen en aan te geven wat jouw doel is om uit de cursus te halen. Zo kan je je verwachtingen beter aanscherpen. Overal is het een ontzettend veilige omgeving met veel geduld. Er wordt veel naar jouw als individu gekeken en naar wat jij al wel of niet kan. De oefeningen worden dus ook aangepast op jouw kunnen. Een grote aanrader als je manieren wilt vinden om rustig te blijven onder en in het water!

- Deborah

Fantastische methode om in korte tijd een totaal nieuwe zwemslag te leren! Ik keek elke week uit naar de les en kwam telkens enthousiast uit het water! Aanrader!

- Marianne

Swim in Balance rocks! De veiligheid en het vertrouwen dat je krijgt is gewoonweg fijn. Het gevoel dat Esther mij heeft gegeven tijdens de cursus is zeer bijzonder geweest en het zal me voor altijd bijblijven. Ga vooral zo door, Esther. Ik garandeer iedereen dat je geen watervrees meer zult hebben na de cursus ‘Water in Confidence’

- Derya

Met de Swim in Balance basis cursus crawl heb ik in korte tijd en op een fijne manier de techniek onder de knie gekregen. In een fijn bad en met een gemotiveerde groep. Veel dank, Jenny!

- Marjolein

Heel goede cursus, Trijntje neemt de tijd voor iedereen.

- Marcel

De cursus is aan te bevelen als je de borstcrawl wil kunnen zwemmen op een efficiënte wijze, waarbij je lichaam zo min mogelijk belast wordt.

- Kim

Nu de cursus Borstcrawl 2 gedaan. Kan ook deze cursus aan iedereen aanbevelen om de puntjes op de i te zetten!

- Arjan

Ik geniet enorm van de lessen en krijg veel nieuwe inzichten die me verder helpen. Elke zwemles kom ik zo blij het water uit. Heel fijn dat jullie dit doen! Esther kijkt en voelt ook goed met me mee. Heel waardevol!

- Josine

Ik wilde even kwijt dat ik nu nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht heb. Al weet ik dat ik geen geboren zwemmer ben, het gaat me om het plezier en dat heb ik gisteren enorm beleefd. Erg gaaf om te ervaren hoe (een deel van) de globale beweging van de vlinderslag aanvoelt. Wat was het ontzettend leuk!

- Thomas

Dankzij de cursus schoolslag heb ik mijn aversie voor onder water zwemmen overwonnen en ben ik veel meer ontspannen in het water. De begeleiding was heel fijn. Hierdoor kon ik met vertrouwen uit mijn comfort zone stappen. Heel veel dank en wellicht tot snel!

- Maaike

Fijne cursussen! Ik heb zowel de cursus schoolslag als de cursus borstcrawl gedaan en ik ga door tot ik de cursussen allemaal heb gedaan. Waarom? Ik werd er vrolijk van en ik heb op een fijne manier nieuwe zwemslagen geleerd. Dat leren gaat in kleine stapjes, waardoor het voor iedereen goed te volgen is en toch is het voor niemand saai. De lesstof steekt dus goed in elkaar. Bovendien worden de cursussen gegeven door goed getrainde instructeurs die naast je in het water staan en de stapjes een aantal keren duidelijk voordoen. Als je op een ontspannen manier goed wilt leren zwemmen, is dit dus absoluut een aanrader!

- Femmy

Een absolute aanrader – tijdens de cursus (schoolslag) leer je op een andere manier zwemmen dan je gewend bent. De docenten geven duidelijke instructies en geven ook individueel feedback. Daarnaast had ik een leuke groep (8 mensen).

- Nard

Een fijne persoonlijke cursus in een klein groepje. Waar je tijdens het leren van een (nieuwe) zwemslag, ook je hersens flink laat kraken.

- Esther

Hele leuke cursus! Goede docenten en prettig temperatuur water om goed te kunnen oefenen!

- Lieke

Ik heb het zwemmen herontdekt en wel op een zeer ontspannen manier.

- Thea

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Tyrone en Esther les hebben gegeven. Ik voel me meer dan ooit als een vis in het water en de lessen bij Swim in Balance hebben daar absoluut aan bijgedragen. Dankbaar.

- Sam

Ik vond de lessen erg leuk. Esther geeft les op een duidelijke en professionele manier en er hing een ontspannen sfeer. Ik merk dat ik door deze cursus tegenwoordig lekker relaxed uit het water kom na een uurtje zwemmen. Heel blij dat ik deze cursus gevolgd heb.

- Floortje

Volg een cursus. Swim in balance is goed voor je lijf en geest!

- Rosita

De benadering van stap voor stap de slag aanleren werkte heel goed bij mij. De feedback van Esther deed de rest.

- Lidwien

Ik vind dat je erg opknapt van de cursus. Je leert ook iets waar je de rest van je leven profijt van hebt. Ga zo door. Ik ben blij dat ik bij jullie terecht ben gekomen.

- Marjan

In 3 maanden tijd kan ik nu 1km borstcrawl zwemmen, dat had ik nooit gedacht! Ik kon nauwelijks borstcrawl hiervoor.

- Martine

Hele leuke cursus waar je even helemaal uit je hoofd bent en iets nieuws aan het leren bent!

- Alexandra

Leuke, duidelijke, didactisch goed opgebouwde zwemlessen. Heb daardoor op ontspannen wijze, goed de techniek en het ademen bij borst crawl geleerd. Aanrader.

- Ineke

Ik heb (al)weer een hele leuke cursus gevolgd. Onder professionele begeleiding ben ik stapje voor stapje meegenomen in het leren van een nieuwe zwemslag. Het voelt als dansen in het water. Een aanrader!

- Danielle

Tijdens de basis cursus borstcrawl werd heel stapsgewijs en duidelijk uitgelegd hoe we volgens de Shaw methode kunnen crawlen. Dit is best een beetje anders dan ik ooit heb geleerd. Maar door de duidelijke uitleg en het langzaam opbouwen van de slag, was het makkelijk aan te passen. Lydia was ook een erg aardige en enthousiaste instructrice.

- Hannah

Als je beter wilt leren zwemmen en 6 avonden in een leuke groep les wilt krijgen…. dan is Swim in Balance de juiste keuze! in 6 avonden heb ik goed leren crawlen.

- Peter

Fantastisch, elke les gaf een gevoel van overwinning en euforie. Begeleiding was uitmuntend, geen druk maar juist de wil om het te proberen.

- Bruno (Water Confidence cursus)

Elke les werd er iets overwonnen en met de week groeide mijn vertrouwen in het water. De laatste twee lessen fietste ik met een grote glimlach naar huis.

- Mirella (Water Confidence cursus)

In 12 weken zwem ik nu 1000m borstcrawl, hiervoor haalde ik nauwelijks de 25m, te gek dus!

- Martine

Geweldige zinvolle doe-vakantie. Had niet gedacht dat ik in een week zoveel kon leren.

- Rosita (zwemvakantie juli 2022)

Wat wil je nog meer? Met leuke mensen op stap naar een zonnig vakantieoord en dan nog veel leren ook. Ik heb genoten van deze zwemvakantie! Bedankt Esther, Tyrone en medezwemmers!

- Femmy (zwemvakantie juli 2022)

“Afgelopen woensdag had ik mijn eerste priveles bij jullie. We zijn nu twee dagen verder en ik teer nog steeds op de energie en de ontspanning van 1 uurtje zwemmen. Elke euro van de bijna 600 die ik heb uitgegeven is het zo waard. En dat komt voor een heel groot gedeelte door de manier waarop Esther lesgeeft. Ze is de rust zelve en weet op een bijzondere manier de techniek over te brengen dat ik geen tweede keer uitleggen nodig heb. Ik heb nu al besloten dat ik hierna ook borstcrawl 2 d.m.v. prive lessen wil volgen.”.

- Salima

Erg leuke week in een mooie omgeving om de Shaw methode te leren.

- Martin (zwemvakantie mei 2022)

Als je zoals ik dacht dat je nooit zou kunnen leren crawlen, en als je wil leren om (niet alleen in het zwembad) meer effect te sorteren met minder kracht, dan is dit een cursus om te doen. Laagdrempelig, leuke mensen, interessante methode, heerlijke locatie en echt resultaat.

- Cilia (zwemvakantie mei 2022)

Van ganser harte beveel ik de zwemvakanties van Swim in Balance aan. Een nieuwe slag écht goed aanleren, met alle individuele begeleiding die iedere deelnemer nodig heeft, dat lukt hier gegarandeerd. Bovendien heb ik veel geleerd over de Alexander Techniek, waar Swim in Balance haar zwemmethode op baseert – ook super waardevol voor andere sporten, musiceren en leven in het algemeen. Hoewel we hard gewerkt hebben, voelde het echt als vakantie – heerlijk om na het zwemmen de sauna in te duiken! Ik wens Swim in Balance nog heel veel blije deelnemers toe!

- Alix (zwemvakantie mei 2022)

Een memorabel avontuur, waarbij ik tot mijn stomme verbazing ècht heb leren borstcrawlen, ongelofelijk!

- Nicolien (zwemvakantie mei 2022)

Prima, leuke cursus, doet wat het belooft

- Toon

Tijdens de basis cursus borstcrawl werd heel stapsgewijs en duidelijk uitgelegd hoe we volgens de Shaw methode kunnen crawlen. Dit is best een beetje anders dan ik ooit heb geleerd. Maar door de duidelijke uitleg en het langzaam opbouwen van de slag, was het makkelijk aan te passen. Lydia was ook een erg aardige en enthousiaste instructrice.

- Hannah

Mijn hele leven was ik bang voor water en bang om te leren zwemmen. Maar na 6 weken Water Confidence is het gelukt om mijn angst grotendeels achter me te laten. Fantastisch, ik ben jullie zeer dankbaar!

- Gábor

Volg een cursus. Swim in balance is goed voor je lijf en geest!

- Rosita

Ik heb (al)weer een hele leuke cursus gevolgd. Onder professionele begeleiding ben ik stapje voor stapje meegenomen in het leren van een nieuwe zwemslag. Het voelt als dansen in het water. Een aanrader!

- Danielle

Ik heb echt baat bij de lessen en kom er elke keer vrolijk van thuis.

- Marjan

Heb heel mijn leven niet met mijn hoofd onder water gedurfd. Na 2 lessen bij Esther ben ik helemaal over mijn angst heen en heb daardoor tijdens mijn vakantie op Galapagos kunnen snorkelen met de zeeleeuwen en hun baby’s! Top!

- Hanna

“Al jaren geprobeerd mezelf de borstcrawl aan te leren. Bij reguliere lessen wordt je als beginneling al snel “vergeten”. Esther leert je, op een ontspannen manier, een hele mooie slag aan zonder rug of schouders te forceren. Van watergewenning (drijven) tot de hele slag. Aanrader!”

- Hester

“De cursus heeft me echt doen beseffen dat des te meer je in lijn ligt in het water, des te comfortabeler zwemmen is. Heel blij dat ik dit geleerd heb, waarvoor dank!”

- Wilma

Vakantie vieren en ook nog iets leren is nog nooit zo leuk geweest!

- Esther (zwemvakantie)

“Leerzame cursus, aanrader!”

- Marjolein

“Eindelijk op een ontspannen manier aan mijn borstcrawl werken voorheen deed ik dit vooral op brute kracht maar nu via curcus en oefeningen van Swim in Balance gaat dit op een ontspannen wijze, erg blij mee.”

- Nard

Deze bijzondere reis heeft me veel gebracht, dmv de Alexander zwemtechniek en de ontspannende manier van lesgeven ben ik weer vrienden met water geworden. Naast deze “herenigde vriendschap” zijn er ook andere prachtige mensen en ervaringen op mijn pad gekomen. Dank voor deze speciale week.

- Sylvia (zwemvakantie)

“Mijn ervaring bij de cursus was de professionele aanpak van de juiste techniek aanleren, bij zowel de groepsinstructies als de individuele begeleiding en daarnaast de gezelligheid.”

- Janine

“Being always a bit afraid of the water, this has been really a life changing experience. I will not be doing the Olympics any time soon, but I definitely am happy with the outcome.”

- Monica

”De crawl basiscursus, vond ik een zeer fijne cursus, erg ontspannen setting, Niels is een fijne leraar met oog voor detail, en een duidelijke uitleg. Voor de cursus had ik geen ervaring met de borstcrawl, en nu kan ik op een goede en ontspannen manier de borstcrawl zwemmen, en heb ik de basis om deze slag op een goede manier te trainen. Ook buiten het bad heb ik baat bij de lichaamsbewustheid die je in deze methode meekrijgt, waardoor ik mij vaker bewust ben van mijn lichaamshouding, en die kan verbeteren.”

- Timo

“Leuke cursus. Je leert opnieuw zwemmen, maar wel op een constructieve manier. Heel leuk om te ontdekken dat je snel kan zwemmen met niet veel inspanning. En de crawl op deze manier is een prachtige slag.”

- Willemiek

“In kleine stappen, met goede instructie en stimulerende begeleiding in korte tijd de basis voor borst crawl geleerd.”

- Nel

“Prima lessen, leuk en effectief.”

- Pieter

De zwemvakantie naar Kroatië was heerlijk! Goed weer, mooie mensen, iedere dag nieuwe dingen leren in het zout waterbad, leuke optionele activiteiten en genoeg vrij tijd om lekker je eigen gang te gaan. Perfect!

- Lydia (zwemvakantie)

“Ik vond het een top ervaring om in zo’n korte tijd zoveel te leren! De lessen waren tegelijkertijd heel relaxed, helemaal vanuit ontspanning! Heerlijk! Ben paar maanden geleden geopereerd aan mijn rug, resultaat is niet goed, twijfelde om de lessen te gaan volgen, maar het heeft mij heel veel goeds gegeven! Een aanrader!”

- Saskia

“I was very happy with the front crawl level 1 course (in the swimming pool) as well as the 2 hour workshop in the lake ‘t Wed. Both have given me the skills to feel confident to swim laps in a pool or to swim in open water. Esther is a great instructor with patience and a passion for this sport. She is very relaxed and explains things in a concise and encouraging way. Anyone interested in improving their technique so you can swim more efficiently would benefit greatly from following Esther’s courses.”

- Sue

“Deze cursus vult de belofte helemaal in! Echt heel erg leuk en leerzaam om te doen.”

- Nicoline

“Perfecte cursus. Nooit gedacht dat iets waar ik al jaren vooruit mee wil, zo eenvoudig bijgebracht kon worden. Had ik jaren eerder willen doen.”

- Hans

Een heerlijke mix van sportieve inspanning en ontspanning. Precies wat ik nodig had! Zon, zee, zout water en inspirerende zwemgenoten!

- Annelies (zwemvakantie)

“Ik heb de Shaw Methode ervaren als subtiel, vriendelijk, logisch, natuurlijk, intelligent en effectief. De instructeurs zijn kalm en bedachtzaam. De techniek is opgebouwd uit bouwstenen waardoor je terug kunt vallen op de basis als je de techniek even kwijt bent.”

- Tess

“Esther heeft mij de basis geleerd van de borstcrawl in 6 lessen. De lessen zijn heel helder opgebouwd en zorgen ervoor dat je langzaam went aan een nieuwe gewoonte. De Shaw Methode zorgt voor een relaxte manier van zwemmen waarbij ontspanning het belangrijkst is. De gevorderden lessen hebben me verder laten werken aan mijn techniek en sindsdien spring ik met groot plezier en zelfverzekerdheid in het zwembad. Dank!”

- Patrick

Als je dacht dat je kon zwemmen moet je dit eens proberen. Ontspannende technieken leer je van deskundige docenten in een prachtig zwembad aan de kust van Kroatië.

- Nora (zwemvakantie)

“Een heerlijk uurtje ontspannen in het water entegelijkertijd meer feeling ontwikkelen. Mooi om te ervaren hoe effectief het toepassen van de Alexandertechniek op zwemmen is! Ik raad het allezwemliefhebbers aan.”

- Caroline