CURSUSSEN

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

  • Dit evenement is voorbij.

SCHOOLSLAG | DAG WORKSHOP | Za. 6 augustus 10:00 uur

Cursusperiode 6 augustus 10:00 uur

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De Shaw schoolslag is fundamenteel anders dan wat in Nederland vaak onder ‘schoolslag’ verstaan wordt. Vaak hebben mensen de ‘schoolslag’ leren zwemmen waarbij het hoofd boven water gehouden wordt door de nekspieren constant aan te spannen. Met de Shaw Methode leer je echter een veel sierlijker manier van schoolslag zwemmen aan, waarbij de nek constant ontspannen kan blijven en men afwisselend onder en boven water zwemt. Op deze manier leer je een gracieuze en vloeiende schoolslag aan, die geen enkele druk op de wervelkolom of op de gewrichten geeft. Deze cursus is geschikt voor iedereen die kan zwemmen en/of kan drijven met het gezicht in het water.

Het doel van deze workshop is om je stap voor stap deze Shaw schoolslag aan te leren, zodat je daarna ten volle kunt profiteren van voordelen die deze slag biedt. De Shaw schoolslag bevordert de mobiliteit van de nek, de schouders, de polsen, de wervelkolom, de heupen, de knieën en de enkels. Het versterkt de quadriceps spieren aan de voorkant van de dijen en de hamstrings aan de achterkant daarvan. Ondanks dat deze slag qua snelheid de langzaamste is, verbrand je er de meeste calorieën mee. Je beweegt door het water in dolfijn-achtige bewegingen, waarbij het uitdrijf-moment een heerlijke verademing kan zijn na een drukke werkdag.

Aan het einde van deze workshop hebben we gewerkt aan:

  • een mooie uitlijning van je hoofd-nek-rug gedurende alle fases van de schoolslag
  • het perfectioneren van een symmetrische beenbeweging, wat gunstig kan werken voor eventuele afwijkingen in de wervelkolom
  • het leren focussen op de lange uitglij-fase die het hart van deze slag vormt: Dit geeft je de tijd om rustig uit te ademen en de rug zijn volle lengte en breedte te geven
  • een goede timing voor de arm- en beenbeweging
  • het coördineren van een ontspannen adempatroon
  • het vinden van de optimale krachtinspanning voor de arm en beenbeweging

Indeling van de dag:

1,5 uur theorie, 1,5 uur zwem-oefeningen, lunch, 1,5 uur theorie, 1,5 uur zwem-oefeningen.

Je hoeft geen goede conditie te hebben om deel te kunnen nemen, we werken aan techniek en zwemmen korte stukjes.

We zwemmen in een rustig meertje bij Het Fletcher Hotel in Spaarnwoude. Er zijn douches en toiletten aanwezig. Er is ook een restaurantje. Je kunt ook een eigen lunch meenemen als je wilt.

Maximum aantal deelnemers: 12 personen

Plaats: Fletcher Hotel, Spaarnwoude. Wetsuits kun je lenen tijdens de workshop als je het fris vindt.

Welkom!

6 augustus 2022 , 10:00 17:00

Gegevens

Datum:
6 augustus 2022
Tijd:
10:00 – 17:00
Kosten:
€297,00
Evenement Categorie:

Organisator

Swim in Balance
Telefoon
085-8771505
E-mail
info@swiminbalance.nl
Oostbroekerweg 17
Velsen-Zuid,
+ Google Maps

Gerelateerde cursussen