ALGEMENE VOORWAARDEN


Op de cursussen en zwemlessen bij Swim in Balance® zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

1. Betaling van het cursus- of lesgeld geschiedt vóór de betreffende cursus of privéles van start gaat.

2. Inschrijving voor een groepscursus, workshop, duo- of trio-les houdt in dat de leerling het volledige cursusgeld betaalt. Annuleren na inschrijving is niet mogelijk. Het is de verantwoordelijkheid van de leerling zelf hoeveel lessen hij/zij aanwezig is. Ziekte of afwezigheid geeft geen vermindering van het cursusbedrag. Lessen inhalen is mogelijk na overleg met Swim in Balance®, binnen hetzelfde lesblok, als er plaats is in een andere groep.

3. Annuleren of verzetten van geboekte oefen-uurtjes is niet mogelijk. Boek opnieuw een ander oefen-uurtje (10,00 euro) als u verhinderd bent.

4. Privélessen kunnen tot een week van te voren verplaatst worden. Bij afzeggen of verplaatsen van een les korter dan een week van te voren geldt een betaling van 50% van het lesgeld en bij korter dan 48 uur van te voren geldt een betaling van 100% van het lesgeld.

5. Ziekte of afwezigheid bij open water workshops en dagworkshops geeft geen vermindering van het inschrijfgeld. Deelname aan workshops kan niet omgezet of geruild worden. Je kunt wel je deelname doorgeven aan iemand anders.

6. Als cursussen of lessen door onvoorziene omstandigheden van onze kant niet kunnen doorgaan, blijft je bestelling geldig en zorgen wij voor een alternatieve planning. Als lessen niet kunnen doorgaan door overmacht, zoals zeer extreme weersomstandigheden (code rood) of calamiteiten in het betreffende zwembad, komt je les helaas te vervallen.

7. Indien noodzakelijk kan Swim in Balance® de les-omstandigheden zoals de locatie of lestijd van een cursus aanpassen.

8. Als u medische klachten heeft, dient u vooraf met uw arts te overleggen of deelname aan een zwemcursus aan te raden is. Swim in Balance® is niet verantwoordelijk voor blessures of eventueel lichamelijk letsel dat u oploopt tijdens een privéles of cursus.

9. Gedurende sommige schoolvakanties lopen de cursusdata gewoon door, met uitzondering van Kerstmis en Oud&Nieuw. Zie de data op de cursusbeschrijving voor nadere informatie.

10. Graag afwezigheid van te voren per email melden, zodat wij hier rekening me kunnen houden.

11. Bij het aanschaffen van een zwembril tijdens de les geldt een betalingstermijn van 1 week na afloop van de les, te voldoen via de digitale betaal link.

12. Cursussen gaan door vanaf meer dan 4 aanmeldingen. Als dit aantal niet wordt bereikt wordt in overleg een alternatief gevonden voor de ingeschreven deelnemers, je zult een voorstel ontvangen. Je inschrijving blijft geldig, geld retour is niet mogelijk. Maximaal aantal leerlingen per cursus is 8 personen. Voor alle cursussen of workshops van in totaal 6 uur wordt een alternatief van ook 6 uur geboden, wellicht in een andere tijdsverdeling dan de eerste cursus.

13. Aan het einde van een cursus of workshop worden onder water video’s van de deelnemers gemaakt voor eigen gebruik, om van te leren. Dit wordt naar de hele groep (maximaal 8 personen) opgestuurd, het is voor ons niet te doen om dit naar iedereen persoonlijk te sturen. Als je dit niet wilt, kun je dit aangeven aan de docent en zal er van jou geen video gemaakt worden en dus ook niets gedeeld worden met de andere deelnemers. We vragen aan en vertrouwen de cursisten dat zij deze video’s niet delen.

14. Door het boeken van een cursus of zwemvakantie stem je nadrukkelijk ermee in dat de wettelijke bedenktermijn van twee weken op deze bestelling niet geldig is. Het herroepingsrecht geldt hier niet, omdat het om ‘diensten zoals vrijetijdsbesteding’ gaat (artikel 230p, BW). Onze bedrijfsvoering wordt onmogelijk, als mensen na hun inschrijving nog 2 weken de tijd zouden hebben om zich terug te trekken, terwijl wij de zwembaden en leraren etc. reserveren.

15. Als het onweert tijdens de open water cursussen of workshops, zijn we genoodzaakt om de les tijdelijk te onderbreken totdat het onweer over is. Dit is de enige weersomstandigheid waarbij we uit het water gaan, want dit is echt gevaarlijk.