LOCATIES


Swim in Balance heeft verschillende
locaties in Nederland

Swim in Balance heeft verschillende
locaties in Nederland

Er zijn het hele jaar door cursussen te volgen in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. In de zomermaanden geven we ook open water cursussen en workshops in open water, zoals in Spaarnwoude. Binnenkort hopen we uit te breiden in de omgeving Den Haag / Leiden en op de langere termijn ook in het zuiden en oosten van Nederland.


Amsterdam

In Amsterdam geven we les in het heerlijk warme en schone doelgroepenbad (niet openbaar toegankelijk) naast het De Mirandabad, vlakbij de Rai. Je kunt voor de deur parkeren tegen een lager tarief dan de reguliere prijs in Amsterdam. Per openbaar vervoer is het bad goed bereikbaar. Deze locatie is ook goed bereikbaar voor mensen uit andere steden door de ligging vlakbij de A9. Je bent uitsluitend samen met leerlingen van Swim in Balance, wat een rustige en geconcentreerde sfeer geeft, ook in de kleedkamers. Door de beweegbare bodem kunnen we zelf de diepte van het zwembad bepalen. We geven hier les op maandag- en woensdagavonden.


Utrecht

In Utrecht geven we les in het ruime doelgroepenbad van zwembad De Kwakel. Ook hier is het water lekker warm zodat we langzame oefeningen kunnen doen zonder het koud te krijgen, is er een beweegbare vloer en is de ruimte afgescheiden van de andere baden, wat voor een geconcentreerde sfeer zorgt. Parkeren bij het zwembad is gratis. Per openbaar vervoer is het bad goed bereikbaar met de bus. Er is ook een gezellig restaurantje bij het zwembad waar je voor of na de les iets kunt eten of drinken. We geven hier les op vrijdagavonden.


Haarlem

Bij Haarlem geven we les in het (niet openbaar toegankelijke) zwembad van stichting Nieuw Unicum, aan de Zandvoortselaan. Dit is een zwembad dat overdag wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden. Nieuw Unicum is een revalidatie-oord en MS expertisecentrum, in de duinen, waar bewoners vaak lange tijd verblijven. Het bad is heerlijk rustig, warm en schoon. Tijdens de uren dat wij het bad huren zijn er geen andere mensen aanwezig en ontmoet je dus alleen leerlingen van Swim in Balance. Ook hier is een beweegbare vloer waarmee we zelf de diepte kunnen instellen. Parkeren kan gratis bij het zwembad en per openbaar vervoer is het bad goed bereikbaar met de bus. Officieel ligt het net over de grens in Zandvoort, maar vanuit Haarlem centrum ben je er met de auto in 15 minuten. We geven hier les op donderdag- en vrijdagavonden.


Reviews

“Al jaren geprobeerd mezelf de borstcrawl aan te leren. Bij reguliere lessen wordt je als beginneling al snel “vergeten”. Esther leert je, op een ontspannen manier, een hele mooie slag aan zonder rug of schouders te forceren. Van watergewenning (drijven) tot de hele slag. Aanrader!”

- Hester

“De cursus heeft me echt doen beseffen dat des te meer je in lijn ligt in het water, des te comfortabeler zwemmen is. Heel blij dat ik dit geleerd heb, waarvoor dank!”

- Wilma

“Vakantie vieren en ook nog iets leren is nog nooit zo leuk geweest!”

- Esther (zwemvakantie)

“Leerzame cursus, aanrader!”

- Marjolein

“Eindelijk op een ontspannen manier aan mijn borstcrawl werken voorheen deed ik dit vooral op brute kracht maar nu via curcus en oefeningen van Swim in Balance gaat dit op een ontspannen wijze, erg blij mee.”

- Nard

“Deze bijzondere reis heeft me veel gebracht, dmv de Alexander zwemtechniek en de ontspannende manier van lesgeven ben ik weer vrienden met water geworden. Naast deze “herenigde vriendschap” zijn er ook andere prachtige mensen en ervaringen op mijn pad gekomen. Dank voor deze speciale week.”

- Sylvia (zwemvakantie)

“Mijn ervaring bij de cursus was de professionele aanpak van de juiste techniek aanleren, bij zowel de groepsinstructies als de individuele begeleiding en daarnaast de gezelligheid.”

- Janine

“Being always a bit afraid of the water, this has been really a life changing experience. I will not be doing the Olympics any time soon, but I definitely am happy with the outcome.”

- Monica

”De crawl basiscursus, vond ik een zeer fijne cursus, erg ontspannen setting, Niels is een fijne leraar met oog voor detail, en een duidelijke uitleg. Voor de cursus had ik geen ervaring met de borstcrawl, en nu kan ik op een goede en ontspannen manier de borstcrawl zwemmen, en heb ik de basis om deze slag op een goede manier te trainen. Ook buiten het bad heb ik baat bij de lichaamsbewustheid die je in deze methode meekrijgt, waardoor ik mij vaker bewust ben van mijn lichaamshouding, en die kan verbeteren.”

- Timo

“Leuke cursus. Je leert opnieuw zwemmen, maar wel op een constructieve manier. Heel leuk om te ontdekken dat je snel kan zwemmen met niet veel inspanning. En de crawl op deze manier is een prachtige slag.”

- Willemiek

“In kleine stappen, met goede instructie en stimulerende begeleiding in korte tijd de basis voor borst crawl geleerd.”

- Nel

“Prima lessen, leuk en effectief.”

- Pieter

“De zwemvakantie naar Kroatië was heerlijk! Goed weer, mooie mensen, iedere dag nieuwe dingen leren in het zout waterbad, leuke optionele activiteiten en genoeg vrij tijd om lekker je eigen gang te gaan. Perfect!”

- Lydia (zwemvakantie)

“Ik vond het een top ervaring om in zo’n korte tijd zoveel te leren! De lessen waren tegelijkertijd heel relaxed, helemaal vanuit ontspanning! Heerlijk! Ben paar maanden geleden geopereerd aan mijn rug, resultaat is niet goed, twijfelde om de lessen te gaan volgen, maar het heeft mij heel veel goeds gegeven! Een aanrader!”

- Saskia

“I was very happy with the front crawl level 1 course (in the swimming pool) as well as the 2 hour workshop in the lake ‘t Wed. Both have given me the skills to feel confident to swim laps in a pool or to swim in open water. Esther is a great instructor with patience and a passion for this sport. She is very relaxed and explains things in a concise and encouraging way. Anyone interested in improving their technique so you can swim more efficiently would benefit greatly from following Esther’s courses.”

- Sue

“Deze cursus vult de belofte helemaal in! Echt heel erg leuk en leerzaam om te doen.”

- Nicoline

“Perfecte cursus. Nooit gedacht dat iets waar ik al jaren vooruit mee wil, zo eenvoudig bijgebracht kon worden. Had ik jaren eerder willen doen.”

- Hans

“Een heerlijke mix van sportieve inspanning en ontspanning. Precies wat ik nodig had! Zon, zee, zout water en inspirerende zwemgenoten!”

- Annelies (zwemvakantie)

“Ik heb de Shaw Methode ervaren als subtiel, vriendelijk, logisch, natuurlijk, intelligent en effectief. De instructeurs zijn kalm en bedachtzaam. De techniek is opgebouwd uit bouwstenen waardoor je terug kunt vallen op de basis als je de techniek even kwijt bent.”

- Tess

“Esther heeft mij de basis geleerd van de borstcrawl in 6 lessen. De lessen zijn heel helder opgebouwd en zorgen ervoor dat je langzaam went aan een nieuwe gewoonte. De Shaw Methode zorgt voor een relaxte manier van zwemmen waarbij ontspanning het belangrijkst is. De gevorderden lessen hebben me verder laten werken aan mijn techniek en sindsdien spring ik met groot plezier en zelfverzekerdheid in het zwembad. Dank!”

- Patrick

“Als je dacht dat je kon zwemmen moet je dit eens proberen. Ontspannende technieken leer je van deskundige docenten in een prachtig zwembad aan de kust van Kroatië.”

- Nora (zwemvakantie)

“Een heerlijk uurtje ontspannen in het water entegelijkertijd meer feeling ontwikkelen. Mooi om te ervaren hoe effectief het toepassen van de Alexandertechniek op zwemmen is! Ik raad het allezwemliefhebbers aan.”

- Caroline