NIEUWSBRIEF

Opfrisworkshops en dagworkshops in de zomer

BLOG | 20 juni 2022

Beste leerling, oud-leerling of Swim in Balance liefhebber,

De laatste serie 6-weekse cursussen voor de zomervakantie is vorige week van start gegaan. Bedankt voor de vele inschrijvingen, fantastisch! Omdat veel mensen in de vakantie een paar weken weg zijn en daardoor lessen zouden missen, hebben wij in de zomer een speciaal programma met losse workshops:

Opfrisworkshops zijn om je techniek op te frissen, dagworkshops zijn in plaats van de 6-weekse cursussen om een nieuwe slag te leren, en de rugcrawl is een heerlijke aanvullende zwemslag om te leren.

Opfrisworkshops

Is je cursus al een tijdje geleden en heb je behoefte aan tips om je techniek te verbeteren? Is je kennis wat weggezakt? Of vind je het spannend om dit toe te passen in open water? Ik (Esther Visser, oprichter van Swim in Balance) zal deze zomer zelf opfris-workshops van 3 uur geven, in natuurwater. Er zijn twee soorten opfris-workshops:

Doe je ook mee? We zwemmen op een mooie locatie, in het water achter Fletcher hotel in Spaarnwoude.
Data:
OPFRISWORKSHOP CRAWL | ZA. 25 JUNI 10:00-13:00 UUR
OPFRISWORKSHOP CRAWL | ZA. 2 JULI 10:00-13:00 UUR
OPFRISWORKSHOP CRAWL | ZA. 30 JULI 10:00-13:00 UUR
OPFRISWORKSHOP SCHOOLSLAG/VLINDERSLAG | ZA. 25 JUNI 14:00 UUR
OPFRISWORKSHOP SCHOOLSLAG/VLINDERSLAG | ZA. 2 JULI 14:00 UUR
OPFRISWORKSHOP SCHOOLSLAG/VLINDERSLAG | ZA. 30 JULI 14:00 UUR

Dagworkshops

Dagworkshops zijn ideaal voor mensen die verder weg wonen, of die door hun werk moeilijk een 6-weekse cursus kunnen inplannen gedurende het jaar. De inhoud van zo’n cursus (6 uur) is hetzelfde als een 6-weekse cursus. We wisselen theorie en praktijk af. Wees niet bang dat het fysiek te vermoeiend zal zijn, door de afwisseling is dit niet zo. Het resultaat aan het einde van de dag is vaak minstens zo goed als na een 6-weekse cursus. Het is wel belangrijk dat je na de workshop regelmatig blijft zwemmen, want iets dat je snel aanleert verleer je ook weer snel als je het niet gebruikt. Tussen de middag lunchen we met elkaar bij het Fletcher hotel en er zijn douches en omkleedruimtes aanwezig.

Op 30 juli is er ook een speciale level 2 crawl dagworkshop voor mensen die teveel data van de afgelopen cursussen niet konden. We verfijnen je techniek en je leert de slag over een langere afstand volhouden (dit gaat ideaal in open water!).

Data:
BORSTCRAWL | DAG WORKSHOP | ZON. 26 JUNI 10.00 UUR
BASISCURSUS CRAWL | DAG WORKSHOP | ZA. 9 JULI 10.00 UUR
BASISCURSUS CRAWL | DAG WORKSHOP | ZA. 23 JULI 10.00 UUR
CRAWL LEVEL 2 | DAG WORKSHOP | ZA. 30 JULI 10.00 UUR
SCHOOLSLAG | DAG WORKSHOP | ZA. 6 AUGUSTUS 10.00 UUR
VLINDERSLAG | DAG WORKSHOP | ZA. 6 AUGUSTUS 10.00 UUR
BASISCURSUS CRAWL | DAG WORKSHOP | ZA. 13 AUGUSTUS 10.00 UUR

Rugcrawl workshop

Op zondag 31 juli zal ik een speciale rugcrawl workshop geven in de ochtend, van 10.00-13.00 uur, volgens de Shaw Methode. Ook in deze slag roteren we veel, omdat dit meer stroomlijning geeft en minder belastend is voor je schouders. Het is heel belangrijk om je hoofd ontspannen te laten rusten op het water. Het is een voordeel als je al eerder bij ons de borstcrawl hebt geleerd, maar dit hoeft niet. Het heerlijke is, dat je gewoon kunt ademen en dat je tegelijk naar de lucht kunt kijken. Zeker in open water is dit ontspannend, omdat je niet bezorgd hoeft te zijn waar het einde van het baantje is. Aanrader! Het is heel goed om afwisselend de borstcrawl en de rugcrawl te zwemmen, omdat je armen de andere kant op draaien en je spieren dus kunnen herstellen van de andere slag. Doe je mee?

RUGCRAWL | WORKSHOP | ZON. 31 JULI 10.00 UUR

Nog enkele plaatsen voor de zwemvakanties in Kroatië

Sinds de vorige nieuwsbrief zijn alle 1-persoonskamers voor de vakantie van 16-23 juli inmiddels volgeboekt, sorry! Er kunnen nog wel mensen mee die een 2-persoonskamer willen. De zwemvakantie van 18-25 september gaat ook zeker door en daar zijn nog genoeg plaatsen voor beschikbaar. We vliegen vanaf Rotterdam, dus gelukkig is er geen gedoe met de personeelstekorten op Schiphol. Heb je zin om ook mee te gaan, lees dan op de website meer over zwemvakanties in Kroatië. Stuur een berichtje als je interesse hebt en dan zal ik je meer vertellen over de mogelijkheden.

Nieuwe 6-weekse cursussen vanaf september

Als je dit lesblok te laat was met aanmelden of als de data van de zomerworkshops niet goed uitkomen, dan kun je je nu al aanmelden voor de nieuwe 6-weekse cursussen vanaf september, ze staan alweer op de website! De cursussen zijn steeds vaker lang van te voren volgeboekt, dus wacht niet te lang met een plaatsje reserveren.

Op een mooie zomer! 

Hartelijke groet,
Esther Visser en het lerarenteam van Swim in Balance

P.S. We zijn aan het uitbreiden en willen ons lerarenteam daarom aanvullen met meer instructeurs. Ben je enthousiast over onze methode, wil je nog veel mooier leren zwemmen, ben je analytisch en houd je ervan om met mensen te werken naast je huidige baan? Schrijf me dan een berichtje en ik vertel je over de mogelijkheden. Welkom!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Laatste cursussen voor de zomer voor de oude prijs!

Nieuws: Cursussen starten weer begin juni, profiteer nog van de oude prijs voor de prijsverhoging in september, nog enkele plaatsen beschikbaar voor de zwemvakantie in juli.

Meer informatie

Voorjaar! Bereid je nu alvast voor op een mooie zwem-zomer…

Nieuws: Over twee weken beginnen onze nieuwe 6-weekse cursussen weer in de zwembaden in Haarlem, Amsterdam en Utrecht. We krijgen ook al veel nieuwsgierige vragen over onze open water workshops, jullie hebben er zin in!

Meer informatie

Volgende week gaan we weer van start

Nieuws: Even een korte reminder dat de nieuwe cursussen komende week weer beginnen. De crawl basiscursussen zijn bijna allemaal volgeboekt, maar we hebben nog genoeg plaats voor de Water Confidence en Schoolslag. Misschien iets voor jou?

Meer informatie

Wie gaat er mee zwemmen in Kroatië?

Nieuws: Je kunt je nu inschrijven voor cursussen in het volgende lesblok (vanaf eind februari) en de data voor de drie zwemvakanties in Kroatie zijn bekend!

Meer informatie

We mogen weer zwemmen!

Nieuws: Goed nieuws! Door de versoepelingen die gisteren zijn aangekondigd, mogen alle sport activiteiten vanaf vandaag weer doorgaan. Dit betekent dat we komende week meteen gaan beginnen met een nieuwe serie 6-weekse cursussen. We kunnen niet wachten om weer in het water te zijn en les te geven.

Meer informatie

Dank aan de vrijwilligers!

nieuws: Afgelopen week zijn Esther, Lydia en Tyrone met vlag en wimpel geslaagd voor hun lerarenopleiding bij Swim in Balance. Dit betekent dat we er 3 heel fijne leraren bij hebben vanaf 2022. 

Meer informatie

12 vrijwilligers gezocht als proefleerling

komende twee weekends zullen onze 4 trainees (Esther, Lydia, Olga en Tyrone) het laatste deel van hun opleiding krijgen, voordat zij in januari van start gaan als leraar bij Swim in Balance. Zij oefenen het lesgeven aan groepen en zij zullen op 19 december een praktijkexamen doen.

Meer informatie

Speciaal compact aanbod in december

Afgelopen weekend hadden we een crawl workshop in Driebergen, het was heerlijk! De workshop was volgeboekt, onze leraren-in-opleiding hebben supergoed geassisteerd en we kregen enthousiaste reacties van de deelnemers. Dat gaan we vaker doen! Komende maand bieden we een soort tussenvorm tussen workshops en cursussen aan, ik zal het hieronder uitleggen.

Meer informatie

Weekend workshop basiscursus crawl

Zoals ik eerder aankondigde in deze nieuwsbrief organiseren we deze herfst een weekend workshop basiscursus crawl, omdat de cursussen in Utrecht door uitval van een van onze leraren niet door kunnen gaan.

Meer informatie

Reviews

“Erg leuke week in een mooie omgeving om de Shaw methode te leren.”

- Martin (zwemvakantie mei 2022)

“Als je zoals ik dacht dat je nooit zou kunnen leren crawlen, en als je wil leren om (niet alleen in het zwembad) meer effect te sorteren met minder kracht, dan is dit een cursus om te doen. Laagdrempelig, leuke mensen, interessante methode, heerlijke locatie en echt resultaat.”

- Cilia (zwemvakantie mei 2022)

“Van ganser harte beveel ik de zwemvakanties van Swim in Balance aan. Een nieuwe slag écht goed aanleren, met alle individuele begeleiding die iedere deelnemer nodig heeft, dat lukt hier gegarandeerd. Bovendien heb ik veel geleerd over de Alexander Techniek, waar Swim in Balance haar zwemmethode op baseert – ook super waardevol voor andere sporten, musiceren en leven in het algemeen. Hoewel we hard gewerkt hebben, voelde het echt als vakantie – heerlijk om na het zwemmen de sauna in te duiken! Ik wens Swim in Balance nog heel veel blije deelnemers toe!”

- Alix (zwemvakantie mei 2022)

“Een memorabel avontuur, waarbij ik tot mijn stomme verbazing ècht heb leren borstcrawlen, ongelofelijk!“

- Nicolien (zwemvakantie mei 2022)

Prima, leuke cursus, doet wat het belooft

- Toon

Tijdens de basis cursus borstcrawl werd heel stapsgewijs en duidelijk uitgelegd hoe we volgens de Shaw methode kunnen crawlen. Dit is best een beetje anders dan ik ooit heb geleerd. Maar door de duidelijke uitleg en het langzaam opbouwen van de slag, was het makkelijk aan te passen. Lydia was ook een erg aardige en enthousiaste instructrice.

- Hannah

Mijn hele leven was ik bang voor water en bang om te leren zwemmen. Maar na 6 weken Water Confidence is het gelukt om mijn angst grotendeels achter me te laten. Fantastisch, ik ben jullie zeer dankbaar!

- Gábor

Volg een cursus. Swim in balance is goed voor je lijf en geest!

- Rosita

Ik heb (al)weer een hele leuke cursus gevolgd. Onder professionele begeleiding ben ik stapje voor stapje meegenomen in het leren van een nieuwe zwemslag. Het voelt als dansen in het water. Een aanrader!”

- Danielle

“Ik heb echt baat bij de lessen en kom er elke keer vrolijk van thuis.”

- Marjan

“Heb heel mijn leven niet met mijn hoofd onder water gedurfd. Na 2 lessen bij Esther ben ik helemaal over mijn angst heen en heb daardoor tijdens mijn vakantie op Galapagos kunnen snorkelen met de zeeleeuwen en hun baby’s!!! Top!!!!”

- Hanna

“Al jaren geprobeerd mezelf de borstcrawl aan te leren. Bij reguliere lessen wordt je als beginneling al snel “vergeten”. Esther leert je, op een ontspannen manier, een hele mooie slag aan zonder rug of schouders te forceren. Van watergewenning (drijven) tot de hele slag. Aanrader!”

- Hester

“De cursus heeft me echt doen beseffen dat des te meer je in lijn ligt in het water, des te comfortabeler zwemmen is. Heel blij dat ik dit geleerd heb, waarvoor dank!”

- Wilma

“Vakantie vieren en ook nog iets leren is nog nooit zo leuk geweest!”

- Esther (zwemvakantie)

“Leerzame cursus, aanrader!”

- Marjolein

“Eindelijk op een ontspannen manier aan mijn borstcrawl werken voorheen deed ik dit vooral op brute kracht maar nu via curcus en oefeningen van Swim in Balance gaat dit op een ontspannen wijze, erg blij mee.”

- Nard

“Deze bijzondere reis heeft me veel gebracht, dmv de Alexander zwemtechniek en de ontspannende manier van lesgeven ben ik weer vrienden met water geworden. Naast deze “herenigde vriendschap” zijn er ook andere prachtige mensen en ervaringen op mijn pad gekomen. Dank voor deze speciale week.”

- Sylvia (zwemvakantie)

“Mijn ervaring bij de cursus was de professionele aanpak van de juiste techniek aanleren, bij zowel de groepsinstructies als de individuele begeleiding en daarnaast de gezelligheid.”

- Janine

“Being always a bit afraid of the water, this has been really a life changing experience. I will not be doing the Olympics any time soon, but I definitely am happy with the outcome.”

- Monica

”De crawl basiscursus, vond ik een zeer fijne cursus, erg ontspannen setting, Niels is een fijne leraar met oog voor detail, en een duidelijke uitleg. Voor de cursus had ik geen ervaring met de borstcrawl, en nu kan ik op een goede en ontspannen manier de borstcrawl zwemmen, en heb ik de basis om deze slag op een goede manier te trainen. Ook buiten het bad heb ik baat bij de lichaamsbewustheid die je in deze methode meekrijgt, waardoor ik mij vaker bewust ben van mijn lichaamshouding, en die kan verbeteren.”

- Timo

“Leuke cursus. Je leert opnieuw zwemmen, maar wel op een constructieve manier. Heel leuk om te ontdekken dat je snel kan zwemmen met niet veel inspanning. En de crawl op deze manier is een prachtige slag.”

- Willemiek

“In kleine stappen, met goede instructie en stimulerende begeleiding in korte tijd de basis voor borst crawl geleerd.”

- Nel

“Prima lessen, leuk en effectief.”

- Pieter

“De zwemvakantie naar Kroatië was heerlijk! Goed weer, mooie mensen, iedere dag nieuwe dingen leren in het zout waterbad, leuke optionele activiteiten en genoeg vrij tijd om lekker je eigen gang te gaan. Perfect!”

- Lydia (zwemvakantie)

“Ik vond het een top ervaring om in zo’n korte tijd zoveel te leren! De lessen waren tegelijkertijd heel relaxed, helemaal vanuit ontspanning! Heerlijk! Ben paar maanden geleden geopereerd aan mijn rug, resultaat is niet goed, twijfelde om de lessen te gaan volgen, maar het heeft mij heel veel goeds gegeven! Een aanrader!”

- Saskia

“I was very happy with the front crawl level 1 course (in the swimming pool) as well as the 2 hour workshop in the lake ‘t Wed. Both have given me the skills to feel confident to swim laps in a pool or to swim in open water. Esther is a great instructor with patience and a passion for this sport. She is very relaxed and explains things in a concise and encouraging way. Anyone interested in improving their technique so you can swim more efficiently would benefit greatly from following Esther’s courses.”

- Sue

“Deze cursus vult de belofte helemaal in! Echt heel erg leuk en leerzaam om te doen.”

- Nicoline

“Perfecte cursus. Nooit gedacht dat iets waar ik al jaren vooruit mee wil, zo eenvoudig bijgebracht kon worden. Had ik jaren eerder willen doen.”

- Hans

“Een heerlijke mix van sportieve inspanning en ontspanning. Precies wat ik nodig had! Zon, zee, zout water en inspirerende zwemgenoten!”

- Annelies (zwemvakantie)

“Ik heb de Shaw Methode ervaren als subtiel, vriendelijk, logisch, natuurlijk, intelligent en effectief. De instructeurs zijn kalm en bedachtzaam. De techniek is opgebouwd uit bouwstenen waardoor je terug kunt vallen op de basis als je de techniek even kwijt bent.”

- Tess

“Esther heeft mij de basis geleerd van de borstcrawl in 6 lessen. De lessen zijn heel helder opgebouwd en zorgen ervoor dat je langzaam went aan een nieuwe gewoonte. De Shaw Methode zorgt voor een relaxte manier van zwemmen waarbij ontspanning het belangrijkst is. De gevorderden lessen hebben me verder laten werken aan mijn techniek en sindsdien spring ik met groot plezier en zelfverzekerdheid in het zwembad. Dank!”

- Patrick

“Als je dacht dat je kon zwemmen moet je dit eens proberen. Ontspannende technieken leer je van deskundige docenten in een prachtig zwembad aan de kust van Kroatië.”

- Nora (zwemvakantie)

“Een heerlijk uurtje ontspannen in het water entegelijkertijd meer feeling ontwikkelen. Mooi om te ervaren hoe effectief het toepassen van de Alexandertechniek op zwemmen is! Ik raad het allezwemliefhebbers aan.”

- Caroline