NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief: Laatste 2 open water dagworkshops van de zomer en oefenuren staan online 

BLOG | 13 augustus 2021

Beste leerling, oud-leerling of Swim in Balance liefhebber,

Het nieuwe seizoen is gisteren van start gegaan met de open water cursussen, het was heerlijk. De cursussen in het zwembad gaan komende weken ook weer beginnen. Verder hebben we nog twee extra dagworkshops georganiseerd, staan de oefenuren nu online en voor wie wil heb ik twee vrijkaartjes voor een concert waar ik (Esther) optreed.

Twee extra open water dagworkshops in Spaarnwoude

Bovenop het aanbod dat in de vorige nieuwsbrief stond zijn er twee dagworkshops bijgekomen: de laatste twee van het seizoen. Welkom!

Het water is gedurende de hele zomer opgewarmd en begin oktober nog prettig om in te zwemmen. Je kunt wetsuits van ons lenen als je dat wilt. De locatie is een mooie plek waar je kunt staan en waar je lekker kunt lunchen. Wie heeft zin? Ik (Esther) geef deze workshops zelf.

Nog een paar plaatsen in de aankomende cursussen in het zwembad in Amsterdam

De meeste cursussen zijn inmiddels volgeboekt, maar we hebben nog 4 plaatsen beschikbaar in de basiscursus crawl op maandagavond 21.00 (start morgen!), nog een paar plaatsen in de schoolslagcursus op woensdagavond 20.30 (start woensdag!), en nog een paar plaatsen in de Water Confidence cursussen. Wie komt nog last minute meedoen?

Oefenuren staan online

Er is in het komende blok veel gelegenheid om zelf te oefenen bij ons. Door corona is het in andere zwembaden moeilijk om een tijdslot te vinden, daarom hebben we extra veel oefenuren in de baan naast onze lessen in Amsterdam beschikbaar gesteld. Als je leerling of oud-leerling van Swim in Balance bent (dit is wel een voorwaarde!), dan kun je voor 7,50 een uur komen zwemmen: In ideale omstandigheden, op maandag- of woensdagavonden. Zie de oefenuren op de website om te reserveren. Maximaal 6 mensen per baantje. Het beste is als je elke week minstens één keer gaat oefenen tussen je lessen in, dan haal je het meeste uit de cursus.

Vrijkaartjes

Zoals sommigen van jullie misschien weten ben ik (Esther) naast oprichter van Swim in Balance ook professioneel barokvioliste en Alexander Techniek lerares. Morgen (!) speel ik om 17.00 een concert tijdens het Festival Oude Muziek in Tivoli Vredenburg (Utrecht), als violiste bij het Engelse barokgezelschap ‘The Harmonious Society of Tickle-Fiddle Gentlemen’. Programma is de barokopera Venus en Adonis van de componist Pepusch (1715). Als er barokliefhebbers onder jullie zijn, dan heb ik twee vrijkaartjes (twv 23 euro) beschikbaar voor leerlingen bij Swim in Balance. Als je hier gebruik van wilt maken geef dan je naam even door, dan kun je ze op je naam ophalen bij de kassa.

Trijntje geslaagd!

Twee weken geleden heeft Trijntje Zuiderbaan succesvol haar lerarenopleiding bij Swim in Balance afgerond. Gefeliciteerd Trijntje en welkom bij ons team! Alle vrijwilligers die tijdens haar opleiding proefleerlingen zijn geweest: heel erg bedankt.

Deze herfst zullen er nog 3 nieuwe leraren opgeleid worden: Lavinia, Tyrone en Olga. Ik kijk er naar uit om ook hen te verwelkomen in het team. Houd deze nieuwsbrief in de gaten, want er zullen dus weer veel kansen zijn voor vrijwilligers om proefleerling te zijn.

Op een mooi nieuw seizoen, sportieve groet!
Esther en het lerarenteam van Swim in Balance

P.S. nog 1 plaats in de zwemvakantie in Kroatië 19-26 september!

Er zijn nu 24 deelnemers aan onze zwemvakantie volgende maand en er kan eventueel nog 1 persoon bij… dus als je meer behoefte aan zon hebt en nog even lekker op het strand wil liggen in combi met twee zwemcursussen, lees dan hier meer en overweeg om ook mee te gaan… Je bent van harte welkom en er zijn nog vliegtuigtickets.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Speciaal compact aanbod in december

Afgelopen weekend hadden we een crawl workshop in Driebergen, het was heerlijk! De workshop was volgeboekt, onze leraren-in-opleiding hebben supergoed geassisteerd en we kregen enthousiaste reacties van de deelnemers. Dat gaan we vaker doen! Komende maand bieden we een soort tussenvorm tussen workshops en cursussen aan, ik zal het hieronder uitleggen.

Meer informatie

Weekend workshop basiscursus crawl

Zoals ik eerder aankondigde in deze nieuwsbrief organiseren we deze herfst een weekend workshop basiscursus crawl, omdat de cursussen in Utrecht door uitval van een van onze leraren niet door kunnen gaan.

Meer informatie

Buitenkans: Proefleerlingen gezocht

Zoals ik eerder aankondigde in deze nieuwsbrief organiseren we deze herfst een weekend workshop basiscursus crawl, omdat de cursussen in Utrecht door uitval van een van onze leraren niet door kunnen gaan.

Meer informatie

Nieuwe cursussen online

De eerste cursussen van het seizoen zijn weer gestart en jullie hadden er duidelijk zin in: Alle crawl cursussen volgeboekt! Deze week kreeg ik (Esther) daardoor ook nog vrij veel telefoontjes van mensen die eigenlijk mee hadden willen doen, maar te laat waren.

Meer informatie

Proefleerlingen opfrisworkshop gezocht

Op de foto hierboven (rechts) zie je Trijntje, vlak nadat ze haar overeenkomst met Swim in Balance had getekend. Zij is in opleiding tot nieuwe Swim in Balance lerares. Naast dat ze heel mooi beweegt in het water, werkt ze als verpleegkundige op de hart-afdeling van het AMC en heeft ze op hoog niveau (wk) gezeild. Afgelopen tijd heeft ze hard geoefend om zich alle didactische elementen zoals wij die in onze methode gebruiken eigen te maken en ze moet alleen nog oefenen in het lesgeven aan groepen.

Meer informatie

Wie gaat er mee zwemmen in Kroatië?

it is een mooie kans om er in september even tussenuit te zijn in een mediterraan klimaat (vergelijkbaar met Italië) en in één week twee (!) Swim in Balance cursussen te volgen.

Meer informatie

Reviews

“Al jaren geprobeerd mezelf de borstcrawl aan te leren. Bij reguliere lessen wordt je als beginneling al snel “vergeten”. Esther leert je, op een ontspannen manier, een hele mooie slag aan zonder rug of schouders te forceren. Van watergewenning (drijven) tot de hele slag. Aanrader!”

- Hester

“De cursus heeft me echt doen beseffen dat des te meer je in lijn ligt in het water, des te comfortabeler zwemmen is. Heel blij dat ik dit geleerd heb, waarvoor dank!”

- Wilma

“Vakantie vieren en ook nog iets leren is nog nooit zo leuk geweest!”

- Esther (zwemvakantie)

“Leerzame cursus, aanrader!”

- Marjolein

“Eindelijk op een ontspannen manier aan mijn borstcrawl werken voorheen deed ik dit vooral op brute kracht maar nu via curcus en oefeningen van Swim in Balance gaat dit op een ontspannen wijze, erg blij mee.”

- Nard

“Deze bijzondere reis heeft me veel gebracht, dmv de Alexander zwemtechniek en de ontspannende manier van lesgeven ben ik weer vrienden met water geworden. Naast deze “herenigde vriendschap” zijn er ook andere prachtige mensen en ervaringen op mijn pad gekomen. Dank voor deze speciale week.”

- Sylvia (zwemvakantie)

“Mijn ervaring bij de cursus was de professionele aanpak van de juiste techniek aanleren, bij zowel de groepsinstructies als de individuele begeleiding en daarnaast de gezelligheid.”

- Janine

“Being always a bit afraid of the water, this has been really a life changing experience. I will not be doing the Olympics any time soon, but I definitely am happy with the outcome.”

- Monica

”De crawl basiscursus, vond ik een zeer fijne cursus, erg ontspannen setting, Niels is een fijne leraar met oog voor detail, en een duidelijke uitleg. Voor de cursus had ik geen ervaring met de borstcrawl, en nu kan ik op een goede en ontspannen manier de borstcrawl zwemmen, en heb ik de basis om deze slag op een goede manier te trainen. Ook buiten het bad heb ik baat bij de lichaamsbewustheid die je in deze methode meekrijgt, waardoor ik mij vaker bewust ben van mijn lichaamshouding, en die kan verbeteren.”

- Timo

“Leuke cursus. Je leert opnieuw zwemmen, maar wel op een constructieve manier. Heel leuk om te ontdekken dat je snel kan zwemmen met niet veel inspanning. En de crawl op deze manier is een prachtige slag.”

- Willemiek

“In kleine stappen, met goede instructie en stimulerende begeleiding in korte tijd de basis voor borst crawl geleerd.”

- Nel

“Prima lessen, leuk en effectief.”

- Pieter

“De zwemvakantie naar Kroatië was heerlijk! Goed weer, mooie mensen, iedere dag nieuwe dingen leren in het zout waterbad, leuke optionele activiteiten en genoeg vrij tijd om lekker je eigen gang te gaan. Perfect!”

- Lydia (zwemvakantie)

“Ik vond het een top ervaring om in zo’n korte tijd zoveel te leren! De lessen waren tegelijkertijd heel relaxed, helemaal vanuit ontspanning! Heerlijk! Ben paar maanden geleden geopereerd aan mijn rug, resultaat is niet goed, twijfelde om de lessen te gaan volgen, maar het heeft mij heel veel goeds gegeven! Een aanrader!”

- Saskia

“I was very happy with the front crawl level 1 course (in the swimming pool) as well as the 2 hour workshop in the lake ‘t Wed. Both have given me the skills to feel confident to swim laps in a pool or to swim in open water. Esther is a great instructor with patience and a passion for this sport. She is very relaxed and explains things in a concise and encouraging way. Anyone interested in improving their technique so you can swim more efficiently would benefit greatly from following Esther’s courses.”

- Sue

“Deze cursus vult de belofte helemaal in! Echt heel erg leuk en leerzaam om te doen.”

- Nicoline

“Perfecte cursus. Nooit gedacht dat iets waar ik al jaren vooruit mee wil, zo eenvoudig bijgebracht kon worden. Had ik jaren eerder willen doen.”

- Hans

“Een heerlijke mix van sportieve inspanning en ontspanning. Precies wat ik nodig had! Zon, zee, zout water en inspirerende zwemgenoten!”

- Annelies (zwemvakantie)

“Ik heb de Shaw Methode ervaren als subtiel, vriendelijk, logisch, natuurlijk, intelligent en effectief. De instructeurs zijn kalm en bedachtzaam. De techniek is opgebouwd uit bouwstenen waardoor je terug kunt vallen op de basis als je de techniek even kwijt bent.”

- Tess

“Esther heeft mij de basis geleerd van de borstcrawl in 6 lessen. De lessen zijn heel helder opgebouwd en zorgen ervoor dat je langzaam went aan een nieuwe gewoonte. De Shaw Methode zorgt voor een relaxte manier van zwemmen waarbij ontspanning het belangrijkst is. De gevorderden lessen hebben me verder laten werken aan mijn techniek en sindsdien spring ik met groot plezier en zelfverzekerdheid in het zwembad. Dank!”

- Patrick

“Als je dacht dat je kon zwemmen moet je dit eens proberen. Ontspannende technieken leer je van deskundige docenten in een prachtig zwembad aan de kust van Kroatië.”

- Nora (zwemvakantie)

“Een heerlijk uurtje ontspannen in het water entegelijkertijd meer feeling ontwikkelen. Mooi om te ervaren hoe effectief het toepassen van de Alexandertechniek op zwemmen is! Ik raad het allezwemliefhebbers aan.”

- Caroline