NIEUWSBRIEF

Wie gaat er mee zwemmen in Kroatië?

BLOG | 28 januari 2022

Beste leerlingen, oud-leerlingen en Swim in Balance liefhebbers,

Het eerste blok van 2022 is mooi van start gegaan vorige week en inmiddels staan ook de nieuwe cursussen vanaf eind februari online. Je kunt je alvast inschrijven als je wilt.

En goed nieuws: De data voor onze drie zwemvakanties in Kroatië in 2022 zijn bekend! De voorseizoen vakantie zal plaatsvinden in de meivakantie, inschrijving is open. Daarna zijn er ook vakantie’s in juli en in september.

Voorseizoen:  zo 1-8 mei (meivakantie)
Hoogseizoen: za 16 -23 juli
Naseizoen: zo 18-25  september

Buitenkans

Dit is een mooie kans om er in mei even tussenuit te zijn in een mediterraan klimaat (vergelijkbaar met Italië) en in één week twee (!) Swim in Balance cursussen te volgen. Je krijgt les in een binnenzwembad met gefilterd zeewater, in een luxe 4-sterren hotel direct aan de Adriatische zee. Je kunt zo uit je hotelkamer in badjas naar het zwembad lopen. We organiseren ook een open water workshop in zee, voor mensen die dat willen, je krijgt wetsuits van ons te leen want de zee zal nog fris zijn. Op die manier kom je uitgerust weer thuis mèt een mooie zwemtechniek.

We hebben de garantie van het hotel dat we onze reserveringen kosteloos kunnen verplaatsen als er toch corona restricties blijken te zijn, dus je neemt geen risico. We hebben plaats voor 12-15 deelnemers. De reis is heel geschikt om individueel aan deel te nemen, maar met een gezin kan ook. Op aanvraag kunnen we kinder – Shaw Methode lessen verzorgen tijdens deze week.

Rechtstreekse vlucht

Er is een rechtstreeks vlucht vanuit Rotterdam naar Pula op de data waarop we de vakantie gepland hebben. Vanaf het vliegveld in Pula delen we een taxibusje naar het hotel (30 min), het is een erg makkelijke reis. Je kunt natuurlijk ook op een andere manier reizen (bijv. met de auto, of met de pont via Venetië ).

Wat houdt de vakantie in?

Je krijgt elke ochtend twee uur les in een klein groepje en je kunt inschrijven op optionele activiteiten, zoals de open water workshop of extra privé les. Er is keuze uit onze basiscursus crawl, level 2 cursus crawl, schoolslag of vlinderslag. Elke cursus duurt 6 uur, net als in Nederland (t.w.v. 297 euro per cursus). Je doet dus de eerste 3 dagen je eerste cursus (zwemslag naar keuze), dan is er een rustdag met leuke groepsexcursie op een boot en gelegenheid tot snorkelen, en de laatste 3 dagen doe je je tweede cursus (zwemslag naar keuze). Mensen die bij ons bijv. de basiscursus crawl hebben gedaan kunnen in Kroatië level 2 crawl en bijvoorbeeld schoolslag of vlinderslag doen. Als je nog niet eerder bij ons een cursus hebt gevolgd kun je je ook de hele week toeleggen op borstcrawl, en onze basiscursus en level 2 cursus in 1 week doen.

Hierboven zie je drie deelnemers die mee waren in 2019 genieten van de ondergaande zon en het lekkere eten op het balkon waar we altijd ontbijten en dineren. Er is veel verse vis direct uit de zee. De vakantie is op basis van half pension, wat in Kroatië inhoudt dat je ontbijt en diner inbegrepen zijn. Je kunt voor ongeveer 10 euro heerlijk lunchen in een van de eettentjes aan zee.

Wat is er nog meer te doen?

Het hotel ligt in het uiterste zuid-puntje van Istrië, een paar km van Pula vandaan, waar veel overblijfselen uit de Romeinse tijd zijn. Het is leuk om ‘s middags met een paar mede-cursisten een taxi naar Pula te nemen en bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan het 2000 jaar oude amfitheater en het interessante museum dat daaronder is. Je kunt natuurlijk ook heerlijk een boek lezen onder de pijnbomen aan zee (de ligstoelen staan klaar) of een fiets huren om de omgeving te bekijken. Als je wilt kun je ook de hele dag oefenen met zwemmen, in het binnenbad, het buitenbad of in de zee.

Wellness: aanrader!

Dit hotel wordt ‘s winters gebruikt door de nationale Kroatische sportploegen om te trainen en daarom is er onderin het hotel een geweldige wellness, met meerder sauna’s en stoombaden waar je gratis gebruik van kunt maken. Je kunt er ook supergoede massages krijgen met gebruik van de beroemde oliën uit Istrië en bijvoorbeeld modderbehandelingen. De prijzen liggen lager dan in Nederland en er zijn leuke aanbiedingen, zoals na 3 massages de 4e gratis. Ik (Esther, oprichter Swim in Balance) neem dagelijks een massage tijdens mijn bezoeken aan dit hotel… niet te versmaden! Je kunt trouwens ook lessen Alexander Techniek van mij krijgen, als je dat interessant vindt.

Meer over deze vakantie kun je lezen op onze website. Als je vragen hebt, schroom dan niet om een mailtje te sturen, dan denk ik met je mee. Je leeftijd maakt niet uit, de vakantie is voor iedereen geschikt.

We zouden het leuk vinden om je te verwelkomen op deze heerlijke vakantie. Ik kan zelf niet wachten om te gaan. Tot in Kroatië? Of tot bij de cursussen in het nieuwe lesblok?

Sportieve groet,

Esther en het lerarenteam van Swim in Balance

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wie gaat er mee op zwemvakantie naar Kroatië?

In deze nieuwsbrief vertel ik graag iets meer over de komende zwemvakanties. Door alle drukte van de reguliere cursussen heb ik hier nog niet zoveel bekendheid aan kunnen geven, terwijl de eerste vakantie al snel gepland staat: van 21-28 mei! Er zijn nog plaatsen beschikbaar en we zouden het heel fijn vinden als er nog meer mensen mee gaan. 

Meer informatie

10 vrijwilligers gezocht als proefleerling

De komende maand zullen onze 2 trainees het laatste deel van hun opleiding krijgen, voordat zij half april van start gaan als leraar. Hiervoor zoeken wij 10 vrijwilligers.

Meer informatie

De laatste vrije plaatsen voor het nieuwe lesblok, start volgende week!

Volgende week begint bij ons het tweede lesblok van dit jaar. We zijn het jaar mooi begonnen. Veel volgeboekte cursussen en twee fijne nieuwe leraressen zijn begonnen met hun lerarenopleiding!

Meer informatie

Nog enkele plekjes vrij voor de cursussen die komende week beginnen

Bij ons gaat het nieuwe jaar komende week van start! Begin jij ook het nieuwe jaar goed, met het aanleren van een gezonde en efficiënte zwemslag zodat je de rest van het jaar (en van je leven) hier profijt van hebt en met moeiteloos en met plezier kunt zwemmen?

Meer informatie

Black Friday korting op alle cursussen (dec en jan) en proefleerlingen gezocht

Morgen is het Black Friday en we bieden jullie graag een flinke korting (30 euro op cursussen en 7,50 euro korting op opfrislessen) als je morgen een boeking doet voor december (versnelde cursussen) of januari.Op de website zie je welk cursusaanbod er is in Haarlem, Amsterdam en Utrecht. De kortingscode is: BlackFriday.

Meer informatie

Speciaal aanbod in december

Vanavond is het begin van het nieuwe lesblok in Utrecht en komende week starten ook alle cursussen in Amsterdam en Haarlem weer, na de herfstvakantie. Als je nog last minute mee wilt doen, er zijn nog enkele plekjes vrij tussen alle volgeboekte cursussen. Ik zal ze hieronder op een rijtje zetten.

Meer informatie

We zijn weer terug!

Afgelopen zondag zijn we teruggekomen van onze derde zwemvakantie dit jaar in Kroatië, wat was het heerlijk! Een gezellige groep deelnemers, lekker nazomerweer, iedereen heeft veel geleerd, Lydia heeft geweldig lesgegeven, we hebben een mooie boottocht gemaakt en Alexander Techniek lessen gevolgd, wat wil je nog meer? Volgend jaar gaan we zeker weer drie vakanties op dezelfde plaats organiseren, houd de website in de gaten voor de data…

Meer informatie

Mooie start van een nieuw seizoen

Volgende week gaan we van start met het nieuwe seizoen, we hebben er zin in! Komende zondag beginnen de laatste 6-weekse open water cursussen van deze zomer, en vanaf maandag beginnen de 6-weekse cursussen in de zwembaden in Amsterdam, Utrecht en Haarlem.

Meer informatie

Opfrisworkshops en dagworkshops in de zomer

De laatste serie 6-weekse cursussen voor de zomervakantie is vorige week van start gegaan. Bedankt voor de vele inschrijvingen, fantastisch! Omdat veel mensen in de vakantie een paar weken weg zijn en daardoor lessen zouden missen, hebben wij in de zomer een speciaal programma met losse workshops.

Meer informatie

Reviews

Met de Swim in Balance basis cursus crawl heb ik in korte tijd en op een fijne manier de techniek onder de knie gekregen. In een fijn bad en met een gemotiveerde groep. Veel dank, Jenny!

- Marjolein

Heel goede cursus, Trijntje neemt de tijd voor iedereen.

- Marcel

De cursus is aan te bevelen als je de borstcrawl wil kunnen zwemmen op een efficiënte wijze, waarbij je lichaam zo min mogelijk belast wordt.

- Kim

Nu de cursus Borstcrawl 2 gedaan. Kan ook deze cursus aan iedereen aanbevelen om de puntjes op de i te zetten!

- Arjan

Ik geniet enorm van de lessen en krijg veel nieuwe inzichten die me verder helpen. Elke zwemles kom ik zo blij het water uit. Heel fijn dat jullie dit doen! Esther kijkt en voelt ook goed met me mee. Heel waardevol!

- Josine

Ik wilde even kwijt dat ik nu nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht heb. Al weet ik dat ik geen geboren zwemmer ben, het gaat me om het plezier en dat heb ik gisteren enorm beleefd. Erg gaaf om te ervaren hoe (een deel van) de globale beweging van de vlinderslag aanvoelt.. Wat was het ontzettend leuk!!! 

- Thomas

Dankzij de cursus schoolslag heb ik mijn aversie voor onder water zwemmen overwonnen en ben ik veel meer ontspannen in het water. De begeleiding was heel fijn. Hierdoor kon ik met vertrouwen uit mijn comfort zone stappen. Heel veel dank en wellicht tot snel!

- Maaike

Fijne cursussen! Ik heb zowel de cursus schoolslag als de cursus borstcrawl gedaan en ik ga door tot ik de cursussen allemaal heb gedaan. Waarom? Ik werd er vrolijk van en ik heb op een fijne manier nieuwe zwemslagen geleerd. Dat leren gaat in kleine stapjes, waardoor het voor iedereen goed te volgen is en toch is het voor niemand saai. De lesstof steekt dus goed in elkaar. Bovendien worden de cursussen gegeven door goed getrainde instructeurs die naast je in het water staan en de stapjes een aantal keren duidelijk voordoen. Als je op een ontspannen manier goed wilt leren zwemmen, is dit dus absoluut een aanrader!

- Femmy

Een absolute aanrader – tijdens de cursus (schoolslag) leer je op een andere manier zwemmen dan je gewend bent. De docenten geven duidelijke instructies en geven ook individueel feedback. Daarnaast had ik een leuke groep (8 mensen).

- Nard

Een fijne persoonlijke cursus in een klein groepje. Waar je tijdens het leren van een (nieuwe) zwemslag, ook je hersens flink laat kraken.

- Esther

Hele leuke cursus! Goede docenten en prettig temperatuur water om goed te kunnen oefenen!

- Lieke

Ik heb het zwemmen herontdekt en wel op een zeer ontspannen manier.

- Thea

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Tyrone en Esther les hebben gegeven. Ik voel me meer dan ooit als een vis in het water en de lessen bij Swim in Balance hebben daar absoluut aan bijgedragen. Dankbaar.

- Sam

Ik vond de lessen erg leuk. Esther geeft les op een duidelijke en professionele manier en er hing een ontspannen sfeer. Ik merk dat ik door deze cursus tegenwoordig lekker relaxed uit het water kom na een uurtje zwemmen. Heel blij dat ik deze cursus gevolgd heb.

- Floortje

Volg een cursus. Swim in balance is goed voor je lijf en geest!

- Rosita

De benadering van stap voor stap de slag aanleren werkte heel goed bij mij. De feedback van Esther deed de rest.

- Lidwien

Ik vind dat je erg opknapt van de cursus. Je leert ook iets waar je de rest van je leven profijt van hebt. Ga zo door. Ik ben blij dat ik bij jullie terecht ben gekomen.

- Marjan

In 3 maanden tijd kan ik nu 1km borstcrawl zwemmen, dat had ik nooit gedacht! Ik kon nauwelijks borstcrawl hiervoor.

- Martine

Hele leuke cursus waar je even helemaal uit je hoofd bent en iets nieuws aan het leren bent!

- Alexandra

Leuke, duidelijke, didactisch goed opgebouwde zwemlessen. Heb daardoor op ontspannen wijze, goed de techniek en het ademen bij borst crawl geleerd. Aanrader.

- Ineke

Ik heb (al)weer een hele leuke cursus gevolgd. Onder professionele begeleiding ben ik stapje voor stapje meegenomen in het leren van een nieuwe zwemslag. Het voelt als dansen in het water. Een aanrader!

- Danielle

Tijdens de basis cursus borstcrawl werd heel stapsgewijs en duidelijk uitgelegd hoe we volgens de Shaw methode kunnen crawlen. Dit is best een beetje anders dan ik ooit heb geleerd. Maar door de duidelijke uitleg en het langzaam opbouwen van de slag, was het makkelijk aan te passen. Lydia was ook een erg aardige en enthousiaste instructrice.

- Hannah

Als je beter wilt leren zwemmen en 6 avonden in een leuke groep les wilt krijgen…. dan is Swim in Balance de juiste keuze! in 6 avonden heb ik goed leren crawlen.

- Peter

Fantastisch, elke les gaf een gevoel van overwinning en euforie. Begeleiding was uitmuntend, geen druk maar juist de wil om het te proberen.

- Bruno (Water Confidence cursus)

Elke les werd er iets overwonnen en met de week groeide mijn vertrouwen in het water. De laatste twee lessen fietste ik met een grote glimlach naar huis.

- Mirella (Water Confidence cursus)

In 12 weken zwem ik nu 1000m borstcrawl, hiervoor haalde ik nauwelijks de 25m, te gek dus!

- Martine

Geweldige zinvolle doe-vakantie. Had niet gedacht dat ik in een week zoveel kon leren.

- Rosita (zwemvakantie juli 2022)

Wat wil je nog meer? Met leuke mensen op stap naar een zonnig vakantieoord en dan nog veel leren ook. Ik heb genoten van deze zwemvakantie! Bedankt Esther, Tyrone en medezwemmers!

- Femmy (zwemvakantie juli 2022)

“Afgelopen woensdag had ik mijn eerste priveles bij jullie. We zijn nu twee dagen verder en ik teer nog steeds op de energie en de ontspanning van 1 uurtje zwemmen. Elke euro van de bijna 600 die ik heb uitgegeven is het zo waard. En dat komt voor een heel groot gedeelte door de manier waarop Esther lesgeeft. Ze is de rust zelve en weet op een bijzondere manier de techniek over te brengen dat ik geen tweede keer uitleggen nodig heb. Ik heb nu al besloten dat ik hierna ook borstcrawl 2 d.m.v. prive lessen wil volgen.”.

- Salima

“Erg leuke week in een mooie omgeving om de Shaw methode te leren.”

- Martin (zwemvakantie mei 2022)

“Als je zoals ik dacht dat je nooit zou kunnen leren crawlen, en als je wil leren om (niet alleen in het zwembad) meer effect te sorteren met minder kracht, dan is dit een cursus om te doen. Laagdrempelig, leuke mensen, interessante methode, heerlijke locatie en echt resultaat.”

- Cilia (zwemvakantie mei 2022)

“Van ganser harte beveel ik de zwemvakanties van Swim in Balance aan. Een nieuwe slag écht goed aanleren, met alle individuele begeleiding die iedere deelnemer nodig heeft, dat lukt hier gegarandeerd. Bovendien heb ik veel geleerd over de Alexander Techniek, waar Swim in Balance haar zwemmethode op baseert – ook super waardevol voor andere sporten, musiceren en leven in het algemeen. Hoewel we hard gewerkt hebben, voelde het echt als vakantie – heerlijk om na het zwemmen de sauna in te duiken! Ik wens Swim in Balance nog heel veel blije deelnemers toe!”

- Alix (zwemvakantie mei 2022)

“Een memorabel avontuur, waarbij ik tot mijn stomme verbazing ècht heb leren borstcrawlen, ongelofelijk!“

- Nicolien (zwemvakantie mei 2022)

Prima, leuke cursus, doet wat het belooft

- Toon

Tijdens de basis cursus borstcrawl werd heel stapsgewijs en duidelijk uitgelegd hoe we volgens de Shaw methode kunnen crawlen. Dit is best een beetje anders dan ik ooit heb geleerd. Maar door de duidelijke uitleg en het langzaam opbouwen van de slag, was het makkelijk aan te passen. Lydia was ook een erg aardige en enthousiaste instructrice.

- Hannah

Mijn hele leven was ik bang voor water en bang om te leren zwemmen. Maar na 6 weken Water Confidence is het gelukt om mijn angst grotendeels achter me te laten. Fantastisch, ik ben jullie zeer dankbaar!

- Gábor

Volg een cursus. Swim in balance is goed voor je lijf en geest!

- Rosita

Ik heb (al)weer een hele leuke cursus gevolgd. Onder professionele begeleiding ben ik stapje voor stapje meegenomen in het leren van een nieuwe zwemslag. Het voelt als dansen in het water. Een aanrader!”

- Danielle

“Ik heb echt baat bij de lessen en kom er elke keer vrolijk van thuis.”

- Marjan

“Heb heel mijn leven niet met mijn hoofd onder water gedurfd. Na 2 lessen bij Esther ben ik helemaal over mijn angst heen en heb daardoor tijdens mijn vakantie op Galapagos kunnen snorkelen met de zeeleeuwen en hun baby’s!!! Top!!!!”

- Hanna

“Al jaren geprobeerd mezelf de borstcrawl aan te leren. Bij reguliere lessen wordt je als beginneling al snel “vergeten”. Esther leert je, op een ontspannen manier, een hele mooie slag aan zonder rug of schouders te forceren. Van watergewenning (drijven) tot de hele slag. Aanrader!”

- Hester

“De cursus heeft me echt doen beseffen dat des te meer je in lijn ligt in het water, des te comfortabeler zwemmen is. Heel blij dat ik dit geleerd heb, waarvoor dank!”

- Wilma

“Vakantie vieren en ook nog iets leren is nog nooit zo leuk geweest!”

- Esther (zwemvakantie)

“Leerzame cursus, aanrader!”

- Marjolein

“Eindelijk op een ontspannen manier aan mijn borstcrawl werken voorheen deed ik dit vooral op brute kracht maar nu via curcus en oefeningen van Swim in Balance gaat dit op een ontspannen wijze, erg blij mee.”

- Nard

“Deze bijzondere reis heeft me veel gebracht, dmv de Alexander zwemtechniek en de ontspannende manier van lesgeven ben ik weer vrienden met water geworden. Naast deze “herenigde vriendschap” zijn er ook andere prachtige mensen en ervaringen op mijn pad gekomen. Dank voor deze speciale week.”

- Sylvia (zwemvakantie)

“Mijn ervaring bij de cursus was de professionele aanpak van de juiste techniek aanleren, bij zowel de groepsinstructies als de individuele begeleiding en daarnaast de gezelligheid.”

- Janine

“Being always a bit afraid of the water, this has been really a life changing experience. I will not be doing the Olympics any time soon, but I definitely am happy with the outcome.”

- Monica

”De crawl basiscursus, vond ik een zeer fijne cursus, erg ontspannen setting, Niels is een fijne leraar met oog voor detail, en een duidelijke uitleg. Voor de cursus had ik geen ervaring met de borstcrawl, en nu kan ik op een goede en ontspannen manier de borstcrawl zwemmen, en heb ik de basis om deze slag op een goede manier te trainen. Ook buiten het bad heb ik baat bij de lichaamsbewustheid die je in deze methode meekrijgt, waardoor ik mij vaker bewust ben van mijn lichaamshouding, en die kan verbeteren.”

- Timo

“Leuke cursus. Je leert opnieuw zwemmen, maar wel op een constructieve manier. Heel leuk om te ontdekken dat je snel kan zwemmen met niet veel inspanning. En de crawl op deze manier is een prachtige slag.”

- Willemiek

“In kleine stappen, met goede instructie en stimulerende begeleiding in korte tijd de basis voor borst crawl geleerd.”

- Nel

“Prima lessen, leuk en effectief.”

- Pieter

“De zwemvakantie naar Kroatië was heerlijk! Goed weer, mooie mensen, iedere dag nieuwe dingen leren in het zout waterbad, leuke optionele activiteiten en genoeg vrij tijd om lekker je eigen gang te gaan. Perfect!”

- Lydia (zwemvakantie)

“Ik vond het een top ervaring om in zo’n korte tijd zoveel te leren! De lessen waren tegelijkertijd heel relaxed, helemaal vanuit ontspanning! Heerlijk! Ben paar maanden geleden geopereerd aan mijn rug, resultaat is niet goed, twijfelde om de lessen te gaan volgen, maar het heeft mij heel veel goeds gegeven! Een aanrader!”

- Saskia

“I was very happy with the front crawl level 1 course (in the swimming pool) as well as the 2 hour workshop in the lake ‘t Wed. Both have given me the skills to feel confident to swim laps in a pool or to swim in open water. Esther is a great instructor with patience and a passion for this sport. She is very relaxed and explains things in a concise and encouraging way. Anyone interested in improving their technique so you can swim more efficiently would benefit greatly from following Esther’s courses.”

- Sue

“Deze cursus vult de belofte helemaal in! Echt heel erg leuk en leerzaam om te doen.”

- Nicoline

“Perfecte cursus. Nooit gedacht dat iets waar ik al jaren vooruit mee wil, zo eenvoudig bijgebracht kon worden. Had ik jaren eerder willen doen.”

- Hans

“Een heerlijke mix van sportieve inspanning en ontspanning. Precies wat ik nodig had! Zon, zee, zout water en inspirerende zwemgenoten!”

- Annelies (zwemvakantie)

“Ik heb de Shaw Methode ervaren als subtiel, vriendelijk, logisch, natuurlijk, intelligent en effectief. De instructeurs zijn kalm en bedachtzaam. De techniek is opgebouwd uit bouwstenen waardoor je terug kunt vallen op de basis als je de techniek even kwijt bent.”

- Tess

“Esther heeft mij de basis geleerd van de borstcrawl in 6 lessen. De lessen zijn heel helder opgebouwd en zorgen ervoor dat je langzaam went aan een nieuwe gewoonte. De Shaw Methode zorgt voor een relaxte manier van zwemmen waarbij ontspanning het belangrijkst is. De gevorderden lessen hebben me verder laten werken aan mijn techniek en sindsdien spring ik met groot plezier en zelfverzekerdheid in het zwembad. Dank!”

- Patrick

“Als je dacht dat je kon zwemmen moet je dit eens proberen. Ontspannende technieken leer je van deskundige docenten in een prachtig zwembad aan de kust van Kroatië.”

- Nora (zwemvakantie)

“Een heerlijk uurtje ontspannen in het water entegelijkertijd meer feeling ontwikkelen. Mooi om te ervaren hoe effectief het toepassen van de Alexandertechniek op zwemmen is! Ik raad het allezwemliefhebbers aan.”

- Caroline