ZWEMLES VOOR VOLWASSENEN


Ben jij al bekend met de Swim in Balance methode®? Of je nu een beginnend zwemmer bent of iemand die een nieuwe slag wil leren, de Swim in Balance methode® is geschikt voor iedereen. Ook voor een geoefende zwemmer die gestroomlijnder en met een beter lichaamsgebruik wil leren zwemmen. Lees hier meer over zwemles voor volwassenen!

Geen drijfmiddelen

De Swim in Balance methode® is zwemmen, maar niet op de manier zoals je het kent. Misschien heb je bij een zwemleraar een beeld van iemand die vanaf de kant naar je staat te schreeuwen, terwijl jij je vastklampt aan een drijfplankje. Dat is niet hoe de Swim in Balance methode® werkt. De leraren begeleiden je vanuit het water. Op deze manier kunnen ze makkelijk met je communiceren, hands-on begeleiding en aanwijzingen geven waar nodig. Er komen geen drijfmiddelen bij kijken, je leert je eigen drijfvermogen optimaal te ontwikkelen.

zwemles voor volwassenen

Drogeland-sessies

Er wordt ook geoefend naast het zwembad, op het droge. Dit lijkt vreemder dan het is. Esther Visser van Swim in Balance geeft zwemles voor volwassenen volgens de Swim in Balance methode® en vertelt over de oefeningen buiten het water: ‘Ze zijn bedoeld om nieuwe bewegingspatronen te leren en je zult snel merken dat de drogeland-sessies erg waardevol zijn om beter te leren bewegen in het water.’

De Alexander Techniek

De methode is volledig gebaseerd is op de Alexander Techniek. Dit is een techniek die leert hoe jij je lichaam gebruikt zonder overbelasting. Esther legt uit: ‘Deze techniek helpt bij het afleren van ongunstige gewoontes en het aanleren van gunstiger nieuwe gewoontes. De Swim in Balance methode® bereikt hetzelfde in het water. Zo word je bewuster van je lichaam, zwem je efficiënter en voorkom je blessures.’ De Alexander Techniek is wereldwijd bekend en wordt ingezet door atleten, dansers, zangers en muzikanten.

Zwemles voor volwassenen

Swim in Balance heeft een breed lesaanbod met zwemles voor volwassenen. Je kunt kiezen voor een 6-weekse cursus borstcrawl cursus, schoolslagvlinderslag of rugcrawl in een kleine groep, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ook kun je privélessen volgen. Je doet dit alleen of samen met een vriend. De lessen duren 30, 45 of 60 minuten. Het onderwerp van deze privélessen wordt volledig aangepast op jouw wensen. Esther: ‘Als je niet iedere week tijd hebt, maar wel in een groep wilt leren zwemmen kun je ook voor een ééndaagse workshop kiezen. Je leert dan alle stappen van een zwemslag in één dag.’

Na de cursus

Om te zorgen dat je kunt oefenen tijdens of na afloop van een cursus, is er voor alle (ex-)deelnemers de mogelijkheid om tijdens oefenuren te komen zwemmen. Zo werk je zelf de lessen uit en blijf je werken aan het behouden en verbeteren van je zwemtechnieken. Swim in Balance geeft zwemles voor volwassenen in alle zwemslagen, aan zwemmers van alle verschillende niveaus. Ook mensen met angst voor diep water zijn welkom voor een cursus die speciaal voor hen ontworpen is.

Iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de cursus of één van de individuele programma’s? Op onze website vind je alle informatie over de lessen en een agenda met daarin de aanvangdata van de verschillende cursussen!