CURSUSSEN

Laden Cursussen

« Alle Cursussen

BORSTCRAWL | weekend workshop | Start Za 20 nov. 15.00 uur

Cursusperiode 20 nov – 21 nov 15:00 – 18:00 uur

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deze twee-daagse workshop is geschikt voor iedereen die kan zwemmen en/of drijven met het gezicht in het water en graag een rustige, vloeiende en goed vol te houden borstcrawl wil leren zwemmen. De workshop vindt plaats op twee middagen van ieder 3 uur, in Driebergen, en heeft dezelfde inhoud als onze normale 6-weekse cursussen (6 uur in totaal). Dit is ideaal voor mensen die in korte tijd een intensieve cursus willen doen, of voor mensen die door hun werk gedurende het jaar niet op een vast avond per week kunnen meedoen. We zwemmen niet 3 uur achter elkaar, er is ook theorie, en we houden een pauze in het midden. Je hoeft geen goede conditie te hebben om mee te doen, we werken aan de techniek en staan steeds tussendoor op.

Je bent misschien:

  • een zwemmer zonder ervaring met de borstcrawl
  • een borstcrawler die efficiënter wil leren zwemmen.
  • een triatleet die graag met minder inspanning in de beenactie wil leren zwemmen.

Je kan ook een zwemmer zijn die vanwege rug of gewrichtsproblemen zijn huidige manier van zwemmen wil veranderen. Deze cursus is geschikt voor ieder niveau.

De cursus begeleidt je door alle oefeningen voor de borstcrawl, beginnend met de Shaw Methode glide, gevolgd door de beenactie, het roteren, de armbeweging en als laatste het ademen.

Gedurende de workshop ontdek je hoe je:

  • het natuurlijk drijfvermogen van je lichaam kunt ervaren
  • de hoeveelheid inspanning tijdens je zwemmen drastisch kunt reduceren
  • de rotatie van je lichaam kunt gebruiken om je stroomlijning te vergroten
  • het belang van voorbereiding voor een beweging kunt herkennen.

Tijdens deze workshop zul je afwisselend zwemmen en theorieles krijgen, waarbij we de zwembewegingen op het droge oefenen en uitleggen waarom we voor deze techniek kiezen. Je hoeft geen goede conditie te hebben, we bouwen de slag vanaf het begin stap voor stap op en zwemmen steeds kleine stukjes. Conditie kun je zelf na deze dag gaan opbouwen. Aan het einde van de workshop heb je alle stappen geleerd waarmee je de hele slag kunt zwemmen, maar dit is natuurlijk nog niet geautomatiseerd. Hiervoor kun eventueel later terugkomen om in de level 2 crawlcursus de slag verder te verfijnen. Na afloop krijg je alle oefeningen op video toegestuurd zodat je zelf kunt oefenen.

Maximum aantal deelnemers: 8 personen per leraar

Welkom!

20 november 2021 , 15:00 21 november 2021 , 18:00

Gegevens

Begin:
20 november 2021, 15:00
Einde:
21 november 2021, 18:00
Kosten:
€297,00
Cursus Categorieën:
,

Organisator

Swim in Balance
Telefoon:
085-8771505
E-mail:
info@swiminbalance.nl
Schellingerlaan 20
Driebergen-Rijsenburg, 3971 BX Nederland

Gerelateerde cursussen