NIEUWSBRIEF

Wie gaat er mee zwemmen in Kroatië? 

BLOG | 20 mei 2021

Beste leerlingen, oud-leerlingen en Swim in Balance liefhebbers,

Goed nieuws: Onze zwemvakantie 19-26 september in Kroatië  gaat door! We hebben het minimale aantal deelnemers al bereikt (inschrijvingen uit 2020) en er nog is plaats voor ongeveer 8 mensen. De open water cursussen in Nederland zijn inmiddels ook weer begonnen en er staan weer nieuwe cursussen gepland, maar als je dezelfde cursus ook kunt volgen bij ons in Kroatië… Dan zou ik het wel weten!

Buitenkans

Dit is een mooie kans om er in september even tussenuit te zijn in een mediterraan klimaat (vergelijkbaar met Italië) en in één week twee (!) Swim in Balance cursussen te volgen. Je krijgt les in een binnenzwembad met gefilterd zeewater, in een luxe 4-sterren hotel direct aan de Adriatische zee. Je kunt zo uit je hotelkamer in badjas naar het zwembad lopen. We organiseren ook een open water workshop in zee, voor mensen die dat willen. Op die manier kom je uitgerust weer thuis mèt een mooie zwemtechniek.

We hebben de garantie van het hotel dat we onze reserveringen kosteloos kunnen verplaatsen als er toch corona restricties blijken te zijn, dus je neemt geen risico. We hebben plaats voor 12-15 deelnemers. De reis is heel geschikt om individueel aan deel te nemen, maar met partner of vrienden kan natuurlijk ook.

Goedkope vlucht: nu boeken

De rechtstreekse Transavia vluchten Rotterdam-Pula kosten momenteel slechts 50 euro, en er is nog voldoende plaats in het vliegtuig! Als je tegelijk met de andere deelnemers wilt reizen dan raden we je aan snel te boeken. Vanaf het vliegveld in Pula delen we een taxibusje naar het hotel (30 min), het is een erg makkelijke reis. Je kunt natuurlijk ook op een andere manier reizen (bijv. met de auto, of met de pont via Venetië ).

Wat houdt de vakantie in?

Je krijgt elke ochtend twee uur les in een klein groepje en je kunt inschrijven op optionele activiteiten, zoals de open water workshop of extra privé les. Er is keuze uit onze basiscursus crawl, level 2 cursus crawl, schoolslag of vlinderslag. Elke cursus duurt 6 uur, net als in Nederland (t.w.v. 297 euro per cursus). Je doet dus de eerste 3 dagen je eerste cursus (zwemslag naar keuze), dan is er een rustdag met leuke groepsexcursie op een boot en gelegenheid tot snorkelen, en de laatste 3 dagen doe je je tweede cursus (zwemslag naar keuze). Mensen die bij ons bijv. de basiscursus crawl hebben gedaan kunnen in Kroatië level 2 crawl en bijvoorbeeld schoolslag of vlinderslag doen. Als je nog niet eerder bij ons een cursus hebt gevolgd kun je je ook de hele week toeleggen op borstcrawl, en onze basiscursus en level 2 cursus in 1 week doen.

Hierboven zie je drie deelnemers die mee waren in 2019 genieten van de ondergaande zon en het lekkere eten op het balkon waar we altijd ontbijten en dineren. Er is veel verse vis direct uit de zee. De vakantie is op basis van half pension, wat in Kroatië inhoudt dat je ontbijt en diner inbegrepen zijn. Je kunt voor ongeveer 10 euro heerlijk lunchen in een van de eettentjes aan zee.

Wat is er nog meer te doen?

Het hotel ligt in het uiterste zuid-puntje van Istrië, een paar km van Pula vandaan, waar veel overblijfselen uit de Romeinse tijd zijn. Het is leuk om ‘s middags met een paar mede-cursisten een taxi naar Pula te nemen en bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan het 2000 jaar oude amfitheater en het interessante museum dat daaronder is. Je kunt natuurlijk ook heerlijk een boek lezen onder de pijnbomen aan zee (de ligstoelen staan klaar) of een fiets huren om de omgeving te bekijken. Als je wilt kun je ook de hele dag oefenen met zwemmen, in het binnenbad, het buitenbad of in de zee.

Wellness: aanrader!

Dit hotel wordt ‘s winters gebruikt door de nationale Kroatische sportploegen om te trainen en daarom is er onderin het hotel een geweldige wellness, met meerder sauna’s en stoombaden waar je gratis gebruik van kunt maken. Je kunt er ook supergoede massages krijgen met gebruik van de beroemde oliën uit Istrië en bijvoorbeeld modderbehandelingen. De prijzen liggen lager dan in Nederland en er zijn leuke aanbiedingen, zoals na 3 massages de 4e gratis. Ik (Esther, oprichter Swim in Balance) neem dagelijks een massage tijdens mijn bezoeken aan dit hotel… niet te versmaden! Je kunt trouwens ook lessen Alexander Techniek van mij krijgen, als je dat interessant vindt.

Meer over deze vakantie kun je lezen op onze website. Als je vragen hebt, schrok dan niet om een mailtje te sturen, dan denk ik met je mee. Je leeftijd maakt niet uit, de vakantie is voor iedereen geschikt.

We zouden het leuk vinden om je te verwelkomen op deze heerlijke vakantie. Ik kan zelf niet wachten om te gaan. Tot in Kroatië?

Sportieve groet,

Esther en het lerarenteam van Swim in Balance

Deel dit bericht op:

Lees ook

Speciaal compact aanbod in december

Afgelopen weekend hadden we een crawl workshop in Driebergen, het was heerlijk! De workshop was volgeboekt, onze leraren-in-opleiding hebben supergoed geassisteerd en we kregen enthousiaste reacties van de deelnemers. Dat gaan we vaker doen! Komende maand bieden we een soort tussenvorm tussen workshops en cursussen aan, ik zal het hieronder uitleggen.

Meer informatie

Weekend workshop basiscursus crawl

Zoals ik eerder aankondigde in deze nieuwsbrief organiseren we deze herfst een weekend workshop basiscursus crawl, omdat de cursussen in Utrecht door uitval van een van onze leraren niet door kunnen gaan.

Meer informatie

Buitenkans: Proefleerlingen gezocht

Zoals ik eerder aankondigde in deze nieuwsbrief organiseren we deze herfst een weekend workshop basiscursus crawl, omdat de cursussen in Utrecht door uitval van een van onze leraren niet door kunnen gaan.

Meer informatie

Nieuwe cursussen online

De eerste cursussen van het seizoen zijn weer gestart en jullie hadden er duidelijk zin in: Alle crawl cursussen volgeboekt! Deze week kreeg ik (Esther) daardoor ook nog vrij veel telefoontjes van mensen die eigenlijk mee hadden willen doen, maar te laat waren.

Meer informatie

Nieuwsbrief: Laatste 2 open water dagworkshops van de zomer en oefenuren staan online

Het nieuwe seizoen is gisteren van start gegaan met de open water cursussen, het was heerlijk. De cursussen in het zwembad gaan komende weken ook weer beginnen. Verder hebben we nog twee extra dagworkshops georganiseerd, staan de oefenuren nu online en voor wie wil heb ik twee vrijkaartjes voor een concert waar ik (Esther) optreed.

Meer informatie

Proefleerlingen opfrisworkshop gezocht

Op de foto hierboven (rechts) zie je Trijntje, vlak nadat ze haar overeenkomst met Swim in Balance had getekend. Zij is in opleiding tot nieuwe Swim in Balance lerares. Naast dat ze heel mooi beweegt in het water, werkt ze als verpleegkundige op de hart-afdeling van het AMC en heeft ze op hoog niveau (wk) gezeild. Afgelopen tijd heeft ze hard geoefend om zich alle didactische elementen zoals wij die in onze methode gebruiken eigen te maken en ze moet alleen nog oefenen in het lesgeven aan groepen.

Meer informatie

Reviews

“Al jaren geprobeerd mezelf de borstcrawl aan te leren. Bij reguliere lessen wordt je als beginneling al snel “vergeten”. Esther leert je, op een ontspannen manier, een hele mooie slag aan zonder rug of schouders te forceren. Van watergewenning (drijven) tot de hele slag. Aanrader!”

- Hester

“De cursus heeft me echt doen beseffen dat des te meer je in lijn ligt in het water, des te comfortabeler zwemmen is. Heel blij dat ik dit geleerd heb, waarvoor dank!”

- Wilma

“Vakantie vieren en ook nog iets leren is nog nooit zo leuk geweest!”

- Esther (zwemvakantie)

“Leerzame cursus, aanrader!”

- Marjolein

“Eindelijk op een ontspannen manier aan mijn borstcrawl werken voorheen deed ik dit vooral op brute kracht maar nu via curcus en oefeningen van Swim in Balance gaat dit op een ontspannen wijze, erg blij mee.”

- Nard

“Deze bijzondere reis heeft me veel gebracht, dmv de Alexander zwemtechniek en de ontspannende manier van lesgeven ben ik weer vrienden met water geworden. Naast deze “herenigde vriendschap” zijn er ook andere prachtige mensen en ervaringen op mijn pad gekomen. Dank voor deze speciale week.”

- Sylvia (zwemvakantie)

“Mijn ervaring bij de cursus was de professionele aanpak van de juiste techniek aanleren, bij zowel de groepsinstructies als de individuele begeleiding en daarnaast de gezelligheid.”

- Janine

“Being always a bit afraid of the water, this has been really a life changing experience. I will not be doing the Olympics any time soon, but I definitely am happy with the outcome.”

- Monica

”De crawl basiscursus, vond ik een zeer fijne cursus, erg ontspannen setting, Niels is een fijne leraar met oog voor detail, en een duidelijke uitleg. Voor de cursus had ik geen ervaring met de borstcrawl, en nu kan ik op een goede en ontspannen manier de borstcrawl zwemmen, en heb ik de basis om deze slag op een goede manier te trainen. Ook buiten het bad heb ik baat bij de lichaamsbewustheid die je in deze methode meekrijgt, waardoor ik mij vaker bewust ben van mijn lichaamshouding, en die kan verbeteren.”

- Timo

“Leuke cursus. Je leert opnieuw zwemmen, maar wel op een constructieve manier. Heel leuk om te ontdekken dat je snel kan zwemmen met niet veel inspanning. En de crawl op deze manier is een prachtige slag.”

- Willemiek

“In kleine stappen, met goede instructie en stimulerende begeleiding in korte tijd de basis voor borst crawl geleerd.”

- Nel

“Prima lessen, leuk en effectief.”

- Pieter

“De zwemvakantie naar Kroatië was heerlijk! Goed weer, mooie mensen, iedere dag nieuwe dingen leren in het zout waterbad, leuke optionele activiteiten en genoeg vrij tijd om lekker je eigen gang te gaan. Perfect!”

- Lydia (zwemvakantie)

“Ik vond het een top ervaring om in zo’n korte tijd zoveel te leren! De lessen waren tegelijkertijd heel relaxed, helemaal vanuit ontspanning! Heerlijk! Ben paar maanden geleden geopereerd aan mijn rug, resultaat is niet goed, twijfelde om de lessen te gaan volgen, maar het heeft mij heel veel goeds gegeven! Een aanrader!”

- Saskia

“I was very happy with the front crawl level 1 course (in the swimming pool) as well as the 2 hour workshop in the lake ‘t Wed. Both have given me the skills to feel confident to swim laps in a pool or to swim in open water. Esther is a great instructor with patience and a passion for this sport. She is very relaxed and explains things in a concise and encouraging way. Anyone interested in improving their technique so you can swim more efficiently would benefit greatly from following Esther’s courses.”

- Sue

“Deze cursus vult de belofte helemaal in! Echt heel erg leuk en leerzaam om te doen.”

- Nicoline

“Perfecte cursus. Nooit gedacht dat iets waar ik al jaren vooruit mee wil, zo eenvoudig bijgebracht kon worden. Had ik jaren eerder willen doen.”

- Hans

“Een heerlijke mix van sportieve inspanning en ontspanning. Precies wat ik nodig had! Zon, zee, zout water en inspirerende zwemgenoten!”

- Annelies (zwemvakantie)

“Ik heb de Shaw Methode ervaren als subtiel, vriendelijk, logisch, natuurlijk, intelligent en effectief. De instructeurs zijn kalm en bedachtzaam. De techniek is opgebouwd uit bouwstenen waardoor je terug kunt vallen op de basis als je de techniek even kwijt bent.”

- Tess

“Esther heeft mij de basis geleerd van de borstcrawl in 6 lessen. De lessen zijn heel helder opgebouwd en zorgen ervoor dat je langzaam went aan een nieuwe gewoonte. De Shaw Methode zorgt voor een relaxte manier van zwemmen waarbij ontspanning het belangrijkst is. De gevorderden lessen hebben me verder laten werken aan mijn techniek en sindsdien spring ik met groot plezier en zelfverzekerdheid in het zwembad. Dank!”

- Patrick

“Als je dacht dat je kon zwemmen moet je dit eens proberen. Ontspannende technieken leer je van deskundige docenten in een prachtig zwembad aan de kust van Kroatië.”

- Nora (zwemvakantie)

“Een heerlijk uurtje ontspannen in het water entegelijkertijd meer feeling ontwikkelen. Mooi om te ervaren hoe effectief het toepassen van de Alexandertechniek op zwemmen is! Ik raad het allezwemliefhebbers aan.”

- Caroline